HáziPatika.com

Születés Hete - vasárnap indul

Az ország körülbelül 30 településén tartanak rendezvényeket idén a Születés Hete alkalmából. A megnyitó anyák napján, május 4-én lesz Budapesten, az Aranytíz Művelődési Központban.

A nyitónap előadásai közül néhány: Anya-magzat kapcsolat-analízis, kerekasztal-beszélgetés a hazai szülészetek bababarátságáról, az anya/szülőnő jogairól, a dúlás szülésről, a korai kötődésről, a szoptatásról, homeopátiáról, anyaságról és karrierről.

A részletes programot megtalálják itt.

A Születés Hetén az érdeklődők könnyen megtalálhatják azokat az információkat, előadókat, beszélgetőpartnereket, filmeket, kiadványokat, amelyek segíthetnek tájékozódni a várandóssággal, szüléssel, születéssel kapcsolatban.

A rendezvénysorozat célja, hogy a várandósok és családjuk minél szélesebb körű tájékoztatást kapjanak választási lehetőségeikről, a hazai ellátás hagyományos és újszerű alternatíváiról, az informált döntést elősegítő kutatási eredményekről és a nemzetközi egészségügyi szervezetek ajánlásairól. Az ország különböző pontjain bábák, szülésznők, szülész orvosok, dúlák, védőnők, szülésfelkészítők, pszichológusok, homeopaták, gyógytornászok, mentálhigiénés szakemberek, szoptatási tanácsadók találkoznak várandósokkal, hogy számukra a lehető legtöbb információt átadják, és segítsenek abban, hogy a várandósság ideje ne szorongással, bizonytalansággal teli időszak legyen.