Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Zuhanyzás közben megszült, majd besétált a kórházba

kategória: Gyermek-egészségügy, Nőgyógyászat

"Éreztem, hogy jön a feje, ezért leültem, és nyomtam" - mesélte az a 17 éves kaliforniai lány, aki titkolta terhességét, és hajnalban, zuhanyozás közben kezdett vajúdni.

A lány nem tudta kihívni a mentőket, mert kikapcsolták náluk a telefont, a szüleit és a szomszédokat pedig nem merte felébreszteni.

Amikor a kisfia végül megszületett, akkor gyorsan törülközőbe bugyolálta, és anélkül, hogy elvágta volna a köldökzsinórt, elsétált a 4 háztömbnyire lévő kórházba.
Besétált a kórház előterébe, és segítséget kért.
"Még nem távozott a méhlepény, és a köldökzsinórt sem vágta el, ezért egyszerre kiáltottunk rá, hogy ne mozduljon" - idézte fel az eseményeket Dr. Jose Perez.
Az orvos megdicsérte a lányt, hogy haladéktalanul felkereste a kórházat. "El is vérezhettek volna, de hála Istennek nem így történt. A kislány tudta a dolgát. Bebugyolálta a kicsit, és eljött ide."

"Csak kicsit lettem ideges, mikor megindult a szülés" - mesélte el az orvosoknak Xochitl Parra a St. Mary Egészségügyi Központban, miközben magához ölelte kisfiát, aki az Alejandro nevet kapta.
Az újszülött intenzív osztály igazgatója szerint a baba egészséges és jól van.

Parra a Long Beach Poly Gimnázium tanulója, és azért tartotta titokban a terhességét, mert attól félt, anyja kiteszi a szűrét otthonról.
Édesanyja azonban már megbarátkozott a gondolattal, hogy korán unokája lett, és segíteni fog a csecsemő gondozásában, hogy Xochitl folytathassa tanulmányait.

Perez szerint az eset igen szívet melengető. Annyi szörnyűséget hallani tinikről, akik a kukába dobják gyermeküket. "Ez a kisbaba jól van, és reméljük, ez a történet jól végződik majd a hirtelen kibővült családban" - mondta az orvos.

2008.05.06 14:00:15

forrás: Medipress/HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Ügyintéző

6 kérdés - mielőtt hitelt venne fel

Van az úgy, hogy nagyon kell a pénz, nincs mese. Hiába tudja józan eszével az ember, hogy a kölcsön kapott pénzt költve azt éli fel, amit még meg sem keresett, és sok esetben csak annyit ér el ezzel, hogy későbbre tolja a gondot, amitől most fáj a feje.

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések