Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Zsírszegény tej a szívbetegségek ellen

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás

Napi egy pohár zsírszegény vagy zsírmentes tej fogyasztásával megóvhatja szívünket a különböző megbetegedésektől - olvasható az 'American Journal of Nutrition' című szaklapban.

Médiatár főoldal
animáció

Szívbillentyű- elégtelenség

Szívbillentyű- elégtelenség
Tudósok szerint azoknak a felnőtteknek, akik naponta legalább egy pohár zsírszegény vagy zsírmentes tejet (vagy más egyéb tejterméket) fogyasztanak 37 százalékkal kevesebb az esélyük a szívbetegségek kialakulására, mint azoknak, akik ennél kevesebb zsírszegény tejet isznak.

Hogy felmérjék a szívbetegség kialakulásának kockázatát, a kutatók 5000 45 és 84 év közötti önkéntes vesefunkcióit vizsgálták meg. A veseműködésre jellemző albumin-kreatinin arány (ACR) ugyanis, ha túl alacsony, az könnyen vesegondokat és vele együtt megnövekedett kardiovaszkuláris veszélyforrást jelent.
A vizsgálati adatok szerint a naponta zsírszegény tejtermékeket fogyasztóknak jóval alacsonyabb volt az ACR szintjük, mint a tejet ritkábban fogyasztóknak. A tej valószínűleg magas fehérje, D-vitamin, magnézium és kalciumtartalmának köszönheti jótékony betegségmegelőző tulajdonságait.
A tejben összesen kilenc létfontosságú tápanyag található, többek között kalcium, A-vitamin, D-vitamin, fehérje és kálium. Az Amerikai Étkezési Irányelvek Hivatalának ajánlása szerint felnőtteknek napi három pohár zsírszegény tej fogyasztása javasolt.

Animáció: HáziPatika.com

2008.07.02 15:10:01

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Bár még nem teljesen tisztázott a hatásmechanizmus, az azonban biztos, hogy a fokhagyma vérnyomáscsökkentő. A megfelelő hatáshoz azonban napi 2 nyers gerezdet kell elfogyasztani! Időnként megéri, de az orvosi kezelést nem helyettesíti!


Szponzorált hirdetések