Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Zéró tolerancia!

kategória: Allergia, Asztma, COPD, Egészségügyi tájékoztatás

Az Új-Zélandi Környezetvédelmi Minisztérium irányelvei szerint egy négyzetméteren az igen veszélyes finomszemcse (a PM10) kibocsátás maximum 50 lehet, egy 24 órás perióduson belül. A kormány 2013-ig teljes zéró toleranciát kíván bevezetni a finomszemcse-kibocsátás ügyében, és súlyos büntetéssel számolhatnak majd azok, akik megszegik a környezetvédelmi törvényeket.

A magas füstkibocsátás igen nagy környezetvédelmi problémát jelent sok új-zélandi városban. Hawkes Bayben már most olyan rosszak az értékek, amilyenek általában tél közepén szoktak lenni. Közép Otagóban, Alexandra városában ebben az évben már 20-szor mértek az egészségre és környezetre is káros értékeket.

A finom porszemcsék súlyosan károsítják a légzőrendszert, előidézhetik és súlyosbítják az asztmás, allergiás tüneteket, a COPD-t.
A kormányzati és környezetvédelmi szakemberek a gázfűtésre való átállásban és a hőpumpák használatában látják a megoldást. Sok helyen már idén teljesen betiltották a nyílt tűzrakást és a fatüzelésű kályhák használatát. "Segélyekkel és különleges juttatásokkal segítünk a lakosságnak a gáztüzelésű kályhákra való átállásban" - nyilatkozta Richard Frizzell, Nelson város Városi Tanácsának környezetvédelmi szakértője.

Az intézkedések a segélyezés ellenére is sok helyen a lakosság nemtetszését váltották ki. "Az emberek még mindig nem látják be, hogy ezek az intézkedések az ő egészségük érdekében is történnek. Sajnos ha valami a környezetnek rossz, az nekünk is rossz" - nyilatkozták a Környezetvédelmi Minisztérium szakemberei.

Animáció: HáziPatika.com

2008.07.15 13:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Felhők a szem előtt

A cataracta görög szó, vízesést jelent. A szemlencse elszürkülésével járó betegség valószínűleg azért kapta ezt a nevet, mert a beteg látása idővel egyre inkább olyanná válik, mintha vízfüggönyön nézne keresztül.

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések