Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

YouTube ovisoknak?

kategória: Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy

Mivel a mai gyerekek már az internetkorszakba születtek, ezért logikus volt, hogy az internetes videomegosztókat is gyerekbaráttá kell tenni.

Ennek egyik példája a youtube gyerekeknek szóló oldala, amely www.totlol.com címen érhető el.
Itt a Szezám utca, a Muppet Show, a Teletubbies és más hasonló gyerekműsorok érhető el, illetve állatokról készült vicces, mosolyogtató, kedves vagy éppen természettudományos szempontból érdekes videók kerülnek fel, a tartalmakat a közösség moderálja.

A Totlolt hat hónapostól hat éves korú látogatóknak ajánlják, a kínálat jelenleg mintegy százhúsz darab angol nyelvű videóból áll.
Az oldal alapítója, a kanadai Ron Ilan az AFP-nek úgy nyilatkozott, hogy a gyerek-youtube létrehozását az ihlette, hogy a saját gyereke folyton azt kérdezte,: mit csinál ő a számítógép előtt.

A kisgyerekeknek szánt oldalon tulajdonképpen a YouTube-on publikált anyagok érhetők el. Ezek közül a rendszerbe regisztráló szülő választhatják ki a gyerkőcök számára való műsorokat, többek között rajzfilmeket és oktatóműsorokat.
A YouTube-ot a két és tizenegy év közötti generációból havonta közel ötmillióan nézik.
A 2-3 évesek már képesek kezelni az egeret és elindítani a lejátszást. Az oldal azért biztonságos számukra, mert bármely videót választják, semmiképpen nem futhatnak bele erőszakos vagy szexuális tartalomba.

2008.07.04 12:28:08

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

70 éves kisgyerekek - egyre többen lesznek?

Az Alzheimer-kór rendkívül alattomosan, lopakodva jön. Aki szenvedő alanyává válik, az kezdetben azt veszi észre, hogy egyre feledékenyebb, romlik a memóriája. Később a gyanakvását teljesen eloszlatja a terjedő betegség.

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések