Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vörösbortabletta a szívinfarktus és a rák ellen

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás

A vörösboros "csodatabletta" napi háromszáz forintnak megfelelő összegbe kerül, feltalálói szerint elűzi a rákot, a szívinfarktust és a cukorbetegséget is. Michael Biotivia, a tabletta egyik feltalálója állítja, hogy a szerben található antioxidánsok megegyeznek a szőlőben és a vörösborban található anyagokkal, így jótékony hatással vannak a fogyasztóira. Így a gyógyszer az Alzheimer-kórt is segít megelőzni, miközben lassítja az öregedés folyamatát, és gátolja az elhízást.

Mások azonban arra figyelmeztetnek, hogy a tabletta hatékonyságát emberek esetében még nem bizonyították, és semmilyen szer nem helyettesítheti a testmozgást és az egészséges táplálkozást. A vörösbor szerelmesei pedig kétlik, hogy ugyanazt az élményt nyújthatja egy tabletta, mint egy üveg minőségi ital. A tabletta az Egyesült Államokban már most nagy népszerűségnek örvend, Európában azonban eddig csak interneten lehetett megvásárolni.

Biotivia szerint a szer úgy segít megelőzni a rákot, hogy elpusztítja a rosszindulatú sejteket. Ugyanígy küszöböli ki a magas zsír- és koleszterintartalmú étrend veszélyeit, így, ha valaki túlsúlyos is marad, esetében nem nő az állapotából egyébként eredő betegségek kockázata. Más kutatások szerint csökkenti az érrendszeri gyulladások esélyét, így annak a valószínűségét is, hogy a vérsejtek összeállnak, és rögöt képeznek. A kísérleti egerek hiába ettek zsíros ételeket, nem híztak, amíg a tablettát kapták.

Tudósok 20 évvel ezelőtt kezdték el kifejleszteni a tablettát, amikor felfedezték, hogy Franciaországban milyen alacsony a szívbetegek aránya. Úgy gondolták, ennek az oka az, hogy a franciák sok jó minőségű vörösbort fogyasztanak. Az ebben található, resveratrol nevű jótékony anyag egyébként megtalálható a málnában, áfonyában, és a dióban is, és a felsorolt előnyök mellet még a gondolkodást is könnyebbé teszik - a kísérleti alanyok jobb eredménnyel oldottak meg matematikai feladatokat.

Animáció: HáziPatika.com

2011.02.14 00:02:00

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések