Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vörös impotenciára, sárga emésztési zavarokra, kék stresszre. Mi az?

kategória: Alvászavar, Asztma, Bőrgyógyászat, Erektilis diszfunkció, Fájdalomcsillapítás, Férfi problémák, Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy, Magas vérnyomás, Neurológia, Nőgyógyászat, Reumatológiai problémák, Új termékek, szolgáltatások

A polarizált fény áldása, hogy a különféle színeket alkalmazva más-más panaszaink enyhíthetők vele, ráadásul orvosi beavatkozás nélkül, otthon is. Legyen szó akár testi, érzelmi vagy idegi eredetű bajról, a Bioptron készülékkel gyorsítható a gyógyulás. Hogy könnyen eldöntse, melyik szín lesz ideális panaszaira, nézze meg a felsorolást!

Alapszínek

Vörös: Pszichológiai szempontból a piroshoz kötjük a tüzet, a meleget és az akaraterőt is, de egyben az indulatok színe is. A vörös hatására gyorsabban ver a szívünk, fokozódik a vérkeringés. Ezen tulajdonságai miatt kiválóan alkalmas a vashiány és a vérszegénység kezelésére ugyanúgy, mint az impotencia, a székrekedés, a fagyás vagy az izomgörcs gyógyítására. A vörös hatékony energia- vagy hőhiány fellépésekor, illetve segítségével enyhíthető a fájdalmas menstruáció, gyógyíthatók a vérellátási zavarok.

Kék: Az ég kékjét érzelmileg a szomorúsággal hozzuk kapcsolatba. Ennek ellenére a béke, a nyugalom és a tágasság érzetét kelti, éppen emiatt van jótékony hatással az asztmára. Többek között gyógyítható vele mindenféle gyerekbetegség, zúzódás, és hangprobléma. Kék fénnyel kezeljük magunkat az alábbi problémák esetén is: torok- és gégegyulladás, idegfájdalmak, álmatlanság, fejfájás, magas vérnyomás, stressz, isiász, légcső- és hólyaghurut. Az anyukáknak is nélkülözhetetlen, ha hirtelen segítség kell a fogzás miatti fájdalmak enyhítésére.


Sárga: A nap színe, meleget sugároz, az idegrendszer "orvosa". Jótékony hatással van a bőrproblémákra, a reumára és az ízületi gyulladásra. A kalcium-elégtelenségben szenvedők elsődleges színterápiás kelléke, ugyanis elősegíti a test kalcium-feldolgozását is. A sárga színt használhatjuk a gyomor, a máj, az epehólyag, a hasnyálmirigy és a lép betegségeinek gyógyításában. Emésztési zavarok, rekeszizomsérv, hányinger, gyomornyálkahártya-gyulladás, cukorbaj, klimaxos folyás, idült reuma, ízületi gyulladások, étvágytalanság - ezek is mind a sárga színt kívánják a Bioptron színkészletéből.

Kiegészítő színek

Zöld: Az élet színe, megnyugtat, így kimerültség ellen is hatásos. A szív és a tüdő betegségeiben, daganatos betegségek esetén is alkalmazható. Serkenti a nyirokmirigyeket, elősegíti a vér- és keringési rendszer működését. Vérzéscsillapító és fertőtlenítő hatása is van, nem véletlen, hogy a műtőkben is a zöld színű minden.

Narancssárga: A harmonizál bennünket, testi és szellemi értelemben is. Serkenti a szívműködést anélkül, hogy növelné a vérnyomást. Műtét előtti és utáni állapotokban érdemes alkalmazni, és a narancssárga szűrőt kell elővennünk emésztési zavarok, pajzsmirigy- és egyéb hormonzavarok, izommerevedési zavarok és bőrbetegségek esetén. Hatékony segítség lehet, ha szülés után nehezen indul be a tejtermelés.

Lila: Az önismerettel és a belső figyelemmel van összefüggésben. Fokozza az elmélyülést, tisztítja a gondolatokat, de gyerekeknél nem ajánlott alkalmazni.

2010.02.18 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Ötven felett a futópadon

A rendszeres mozgás pozitív hatásairól mindenki sokat tud, ám mégis vannak, akik félelemből, az egészségi állapotuk vagy az életkoruk miatt nem kezdenek el sportolni. Pedig az óvatos, fokozatos és körültekintő mozgás az időseknek is jót tesz!

tovább

Tippek:

Ellenőrizze rendszeresen vérnyomását, mert a magas vérnyomás a látást is veszélyeztetheti.

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések