Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Volt okuk mosolyogni, még rekordot is döntöttek

kategória: Fog- és szájbetegségek, Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Új termékek, szolgáltatások

A gyermekek körében hatalmas népszerűségnek örvendett a Signal rekordkísérlete, melyhez közel 1800 gyermek adta mosolyát 2007-ben.
A gyermekmosoly fotógyűjteményének rekordját a Magyarországi Rekordok jegyezte be hivatalosan. A 2008-ban a szűrőbuszon elvégzett fogvizsgálat eredményei szerint az elmúlt tíz évben javult valamelyest a 14 éven aluli gyermekek fogainak állapota.
"A tapasztalataink alapján a gyermekeknél a legtöbb esetben a fogápolással van baj, széles körben előfordul a fogszuvasodás problémája már óvodás és általános iskoláskorú gyermekek körében, illetve főleg az általános iskolások között figyelemre méltóan nagy számban jellemző a fogszabályozó szükségessége. A fogszuvasodásnak gyakran az az oka, hogy az esti fogmosást követően a gyerekek még esznek, vagy isznak valamit, a fogak nem megfelelő elhelyezkedése pedig a nem elegendő rágás következménye.


A helyes fogápolás és a rendszeres nyers zöldség és gyümölcs fogyasztása segítséget jelenthet a problémák elkerülésében" - számolt be a tapasztalatairól Dr. Pongrácz Judit, a Dentibusz fogszakorvosa.

Az Unilever Magyarország Kft. által működtetett mozgó fogorvosi rendelőiben a szakemberek főként a gyermekek és fiatalok körében a helyes szájápolási szokásokra hívják fel a figyelmet. Céljuk, hogy a magyar gyerekek fogának egészsége javuljon.

A társadalmi célú program keretében eddig több mint 150 ezer gyermeket vizsgáltak meg országszerte.

2008.10.26 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések