Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vizsgálat a szélütés megelőzésére - ingyen

kategória: Celeb, Diabétesz, Dohányzás, Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Koleszterin, Magas vérnyomás, Neurológia, Programajánló, Szív- és érrendszeri betegségek

Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással és számos szórakoztató programmal várja az érdeklődőket szombaton, október 11-én a Magyar Stroke Társaság a Lurdy Házban, Budapesten, 10 és 17 óra között. A Stroke Napja nevű rendezvényen a szervezők az agyiér-katasztrófák gyakoriságára, valamint a megelőzés fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.

Lehetőség lesz ingyenes vérnyomás-, vércukorszint-, koleszterinszint-, zsírtömeg- és testtömeg indexmérésre, valamint tanácsadás várja az érdeklődőket. A helyszínen a szakemberek tudnak majd centrális vérnyomásmérést végezni, valamint a stroke megelőzés szempontjából is fontos ultrahang vizsgálatot, a nyaki dopplert - derült ki az esemény meghívójából.
Magyarországon évente 18 ezren halnak meg szélütésben, a betegek negyede fiatalabb, mint 60 éves. Különösen veszélyeztettek a férfiak, akik átlag 5 esztendővel hamarabb kapnak stroke-ot, mint a nők. Becsült adatok szerint jelenleg 200-250 ezer agyi-infarktust elszenvedett beteg él közöttünk.

A rendezvény házigazdája Váczi Gergő lesz, akivel a Szívünk Napja után a Stroke Napján találkozhatnak az érdeklődők. A Magellán műsorvezetője szerint nagyon fontos, a megelőzés, fontos, hogy vigyázzunk az egészségünkre. Mint mondotta "Ha nem figyelnék oda magamra, nem járnék rendszeresen szűrővizsgálatokra, nem tudnék azoknak a kihívásoknak megfelelni, amelyeket a műsor támaszt velem szemben. Hogyan lehetne a vadászrepülést vagy a búvárkodást bevállalni, ha nem lennék biztos abban, hogy teljesen egészséges vagyok?"

A szélütés legfőbb kockázati tényezői a magas vérnyomás, magas koleszterinszint, dohányzás, elhízás, cukorbetegség, szívritmus zavar.

2008.10.10 12:57:57

forrás: HáziPatika.comSzponzorált hirdetések