Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vizsgálat a szélütés megelőzésére - ingyen

kategória: Celeb, Diabétesz, Dohányzás, Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Koleszterin, Magas vérnyomás, Neurológia, Programajánló, Szív- és érrendszeri betegségek

Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással és számos szórakoztató programmal várja az érdeklődőket szombaton, október 11-én a Magyar Stroke Társaság a Lurdy Házban, Budapesten, 10 és 17 óra között. A Stroke Napja nevű rendezvényen a szervezők az agyiér-katasztrófák gyakoriságára, valamint a megelőzés fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.

Lehetőség lesz ingyenes vérnyomás-, vércukorszint-, koleszterinszint-, zsírtömeg- és testtömeg indexmérésre, valamint tanácsadás várja az érdeklődőket. A helyszínen a szakemberek tudnak majd centrális vérnyomásmérést végezni, valamint a stroke megelőzés szempontjából is fontos ultrahang vizsgálatot, a nyaki dopplert - derült ki az esemény meghívójából.
Magyarországon évente 18 ezren halnak meg szélütésben, a betegek negyede fiatalabb, mint 60 éves. Különösen veszélyeztettek a férfiak, akik átlag 5 esztendővel hamarabb kapnak stroke-ot, mint a nők. Becsült adatok szerint jelenleg 200-250 ezer agyi-infarktust elszenvedett beteg él közöttünk.

A rendezvény házigazdája Váczi Gergő lesz, akivel a Szívünk Napja után a Stroke Napján találkozhatnak az érdeklődők. A Magellán műsorvezetője szerint nagyon fontos, a megelőzés, fontos, hogy vigyázzunk az egészségünkre. Mint mondotta "Ha nem figyelnék oda magamra, nem járnék rendszeresen szűrővizsgálatokra, nem tudnék azoknak a kihívásoknak megfelelni, amelyeket a műsor támaszt velem szemben. Hogyan lehetne a vadászrepülést vagy a búvárkodást bevállalni, ha nem lennék biztos abban, hogy teljesen egészséges vagyok?"

A szélütés legfőbb kockázati tényezői a magas vérnyomás, magas koleszterinszint, dohányzás, elhízás, cukorbetegség, szívritmus zavar.

2008.10.10 12:57:57

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Ötven felett a futópadon

A rendszeres mozgás pozitív hatásairól mindenki sokat tud, ám mégis vannak, akik félelemből, az egészségi állapotuk vagy az életkoruk miatt nem kezdenek el sportolni. Pedig az óvatos, fokozatos és körültekintő mozgás az időseknek is jót tesz!

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések