Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vizelettartási problémák? Fekete bőrű nők előnyben!

kategória: Nőgyógyászat, Vizelettartási problémák

A fekete bőrű asszonyok jóval kevésbé hajlamosak arra, hogy vizelettartási problémájuk legyen - derült ki a Michigani Egészségügyi Egyetem kutatásából.
Viszont ha mégis kialakul náluk a betegség, akkor az sokkal rosszabb, mint a fehér nők esetében: több vizelet távozik akaratlanul. A fekete bőrű betegek több mint fele számol be arról, hogy egy-egy alkalommal láthatóan benedvesedik az alsóneműjük. A fehér nők csupán egyharmada tapasztal hasonlót.

Az orvostársadalom sokáig hitte, hogy a fekete bőrű nőknél nem fordul elő a "stressz-inkontinencia", ami azt jelenti, hogy a vizelet például sportolás, köhögés és nevetés közben cseppen el. Kiderült, hogy ez nem így van. A cikk az Urology című szakfolyóirat legfrissebb számában jelent meg. "A lakosság ezen részét valószínűleg elhanyagolták ezen hiedelem miatt" - állítja a szerző, Dee E. Fenner, nőegészségügyi professzor, nőgyógyászati igazgató. Valójában a fekete bőrű nők szégyenérzete nagyobb, ezt kell szem előtt tartania az orvosoknak, miközben a nőket vizsgálják és kezelik.

2008.04.29 09:47:54

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Aranyér

13 tipp az aranyér megelőzésére

Nem feltétlenül kell mindennap elszenvednünk azt a sok kellemetlenséget, ami az aranyérrel jár, megelőzésére kellő hangsúlyt fektetve ugyanis búcsút inthetünk az altáji fájdalmaknak és vérzéseknek. Tippek, tanácsok.

tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

A láb normál hőmérséklete 30 °C körül van. Hogy ezt hidegben is jobban megőrizhesse, elősegíthetjük lábfürdőkkel. A rozmaring- és levendulaolajos lábvíz fokozza a vérkeringést, és kellemes illatú!


Szponzorált hirdetések