Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Víz alatti kiállítás az uszodában

kategória: Programajánló

Mitikus kőlények, mesebeli szörnyek és archaikus madárszobrok népesítik be március végéig a szentendrei V 8 uszoda medencéjét, ahol Pistyur Imre Munkácsy-díjas szobrász Merülés című kiállítása látható. A vállalkozó kedvű látogatók akár le is merülhetnek a medencébe, hogy testközelből is megszemlélhessék a szobrokat. A két és fél méter mély medence közepén nyolcas alakban felállított 25 mű átlagos magassága 30-50 centiméter, súlyuk 25 és 50 kilogramm között van.

Nemcsak a vízben, hanem a 33-as medence partján is felbukkannak a különös teremtmények, a látogatókat kilenc szobor fogadja a víz fölötti világban. A különleges tárlat kőszobrai kiléptek saját megszokott környezetükből és újfajta jelentéssel gazdagodtak. A medence alján elhelyezett lekerekített, zárt formák, archaizáló alkotások a víz optikájának köszönhetően visszarepítik a nézőt a gyerekkor olykor vidám, olykor félelmetes fantáziavilágába, "ahol mesebeli harcosok, démonok, kőmadarak, mítoszok és legendák különös lényei elevenednek meg".

2012.03.04 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Az öregedő agy, Alzheimer-kór és memóriazavarok

  Becslések szerint Magyarországon 150-200 ezer ember szenvedhet Alzheimer-kórban, ám csak töredéküknél ismerik fel a betegséget és még kevesebben, a hivatalos nyilvántartások szerint az érintettek három százaléka jut hozzá a megfelelő kezeléshez.

  tovább

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

  50plusz.hu Fórum

  Szponzorált hirdetések