Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Visszér? Ne vegye könnyedén!

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek

A visszér a legtöbb embernek csak szépészeti gondot jelent, néhányak számára azonban súlyos orvosi gondok jele lehet - mondják a szakemberek. Az amerikaiak 20-25 százalékának van visszere és nagyjából 6 százalékuknak előrehaladottabb vénás betegsége, beleértve a bőr elváltozásait vagy esetenként a fekélyt.

A visszér ultrahangos vizsgálata könnyű és pontos módja annak, hogy megállapítsuk, milyen kezelésre lesz szükségünk. Ma már jó eredményeket lehet elérni egy új, minimálisan invazív (behatoló) terápia segítségével, amit járóbeteg-ellátás során is el lehet végezni.


A visszér tipikusan a lábon, a bokán és a lábfejen jelenik meg. Az embereknél elsősorban idősebb korban, terhesség során, elhízás esetén és a sok ülés vagy állás következtében alakul ki, de sok esetben öröklődhet is a hajlam. Néhány embernél a visszér olyan komoly problémákhoz vezethet, például: duzzadt lábak, bőrelváltozások, vérzés, vérrögök kialakulása, fekély.

A sport, a súlyveszteség és a lábak pihentetése csökkentheti a fájdalmat, és megelőzheti a visszér rosszabbodását. Szorító kötés, fásli alkalmazása elősegíti a vér áramlását, ezért gyakran javasolják, mielőtt az orvos bármilyen kezelést előírna.

Animáció: HáziPatika.com

2012.03.22 00:02:00

forrás: OrientPress HírügynökségSzponzorált hirdetések