Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Visszér? Ne vegye könnyedén!

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek

A visszér a legtöbb embernek csak szépészeti gondot jelent, néhányak számára azonban súlyos orvosi gondok jele lehet - mondják a szakemberek. Az amerikaiak 20-25 százalékának van visszere és nagyjából 6 százalékuknak előrehaladottabb vénás betegsége, beleértve a bőr elváltozásait vagy esetenként a fekélyt.

A visszér ultrahangos vizsgálata könnyű és pontos módja annak, hogy megállapítsuk, milyen kezelésre lesz szükségünk. Ma már jó eredményeket lehet elérni egy új, minimálisan invazív (behatoló) terápia segítségével, amit járóbeteg-ellátás során is el lehet végezni.


A visszér tipikusan a lábon, a bokán és a lábfejen jelenik meg. Az embereknél elsősorban idősebb korban, terhesség során, elhízás esetén és a sok ülés vagy állás következtében alakul ki, de sok esetben öröklődhet is a hajlam. Néhány embernél a visszér olyan komoly problémákhoz vezethet, például: duzzadt lábak, bőrelváltozások, vérzés, vérrögök kialakulása, fekély.

A sport, a súlyveszteség és a lábak pihentetése csökkentheti a fájdalmat, és megelőzheti a visszér rosszabbodását. Szorító kötés, fásli alkalmazása elősegíti a vér áramlását, ezért gyakran javasolják, mielőtt az orvos bármilyen kezelést előírna.

Animáció: HáziPatika.com

2012.03.22 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Meddig élnek a magyarok?

Amikor a mai ember a tudomány diadalmas eredményei alapján merész terveket sző a halhatatlanságról, felteszi a kérdést: hosszú öregedés vagy örök ifjúság? A világ lakossága és ezen belül a magyarok is öregszenek, így különösen időszerű a kérdés.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!


Szponzorált hirdetések