Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Visszavonulóban a parlagfű?

kategória: Allergia

Egyes térségekben a héten tetőzött a parlagfű pollenszórása, de az ország nagyobb részén javult a helyzet - írta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet aerobiológiai monitorozási hálózatának adatai szerint a parlagfű pollenszórása a megelőző heti csúcs után valamelyest visszaesett.

A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer legfrissebb térképe szerint az ország északkeleti csücskében és Békéscsaba környékén van érvényben jelenleg sötétbordó, a hatfokozatú skálán negyedik szintű riasztás. A heti átlagértékek alapján az ország túlnyomó részén köbméterenként még 100-200 parlagfűpollenszem van a levegőben, ami a PPRR rendszerben a bordó, azaz a harmadik riasztási fokozatnak felel meg.

A nyugati országrészben (leszámítva Győr térségét), valamint Komárom-Esztergom megye területén és ezzel egybefüggően, a Duna vonalát átlépve az Északi-középhegység vonulatai mentén, egészen a Bükkig a piros, azaz a második riasztási fokozat van érvényben. A Bükk térségében és Eger környékén a parlagfű pollenkoncentrációja közepes szintre esett vissza, így azokon a területeken már csak figyelmeztetés van érvényben.

Az ÁNTSZ ugyanakkor kiemelte: a parlagfűre érzékenyek számára a jelenlegi pollenmennyiség is komoly allergiás tüneteket okozhat, ezért rendszeresen ajánlatos szedniük a gyógyszereiket.

2012.09.08 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Lélek

A szex nemcsak a fiatalok kiváltsága

A szerelem még az idősek otthonában is gyakori látogató. Az sem ritka, hogy egybekel az "ifjú pár". Mielőtt bárki azt gondolná, hogy az időskori szerelem csak plátói, jobb, ha felidézi a mondást: öreg ember nem vén ember.

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések