Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Visszavonulóban a parlagfű?

kategória: Allergia

Egyes térségekben a héten tetőzött a parlagfű pollenszórása, de az ország nagyobb részén javult a helyzet - írta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet aerobiológiai monitorozási hálózatának adatai szerint a parlagfű pollenszórása a megelőző heti csúcs után valamelyest visszaesett.

A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer legfrissebb térképe szerint az ország északkeleti csücskében és Békéscsaba környékén van érvényben jelenleg sötétbordó, a hatfokozatú skálán negyedik szintű riasztás. A heti átlagértékek alapján az ország túlnyomó részén köbméterenként még 100-200 parlagfűpollenszem van a levegőben, ami a PPRR rendszerben a bordó, azaz a harmadik riasztási fokozatnak felel meg.

A nyugati országrészben (leszámítva Győr térségét), valamint Komárom-Esztergom megye területén és ezzel egybefüggően, a Duna vonalát átlépve az Északi-középhegység vonulatai mentén, egészen a Bükkig a piros, azaz a második riasztási fokozat van érvényben. A Bükk térségében és Eger környékén a parlagfű pollenkoncentrációja közepes szintre esett vissza, így azokon a területeken már csak figyelmeztetés van érvényben.

Az ÁNTSZ ugyanakkor kiemelte: a parlagfűre érzékenyek számára a jelenlegi pollenmennyiség is komoly allergiás tüneteket okozhat, ezért rendszeresen ajánlatos szedniük a gyógyszereiket.

2012.09.08 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Társadalombiztosítás által finanszírozott orvosi vizsgáltok

Jelen fejezetben arra vonatkozóan kaphat információt, hogy ki, milyen feltételek mellett, milyen vizsgálatok elvégzését igényelheti az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozásában.

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések