Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Virtuális társaság! Valóban ez kell?

kategória: Pszichológia

A boldogtalan emberek 30 százalékkal több időt töltenek a televízió előtt, mint a boldog, elégedett emberek - mondják az amerikai Maryland Egyetem kutatói.

Az elmúlt 30 évben csaknem 30 000 amerikai felnőtt tévénézési szokásait rögzítették. Míg a boldogtalan emberek a tévé előtt múlatták az időt, addig a boldog emberek társasági életet éltek, újságot olvastak, vallásos aktivitást mutattak, és többen mentek el szavazni közülük. A boldogtalan emberek 51 százalékkal több szabadidővel rendelkeztek, a boldogokhoz képest.

"A tévénézés nem boldogít. Csak rövid ideig tartó örömet okoz, szemben a társasági aktivitással, mely hosszú időre feldobja az ember hangulatát" - jelentette ki John Robinson, a Maryland Egyetem szociológus kutatója.

A tévénézés kiszorítja az emberek életéből az egyéb elfoglaltságokat, mint az edzés és a szórakozás egyéb formáit. Mindezek ellenére az amerikaiak szabadidejük 50 százalékát a tévékészülék előtt ülve töltik...

2008.11.20 09:16:45

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Izomregeneráció, nyújtás

Az édes pihenés legalább olyan fontos, mint a becsületesen elvégzett edzésmunka, mert a regenerációs fázisban piheni ki a szervezet magát, töltődik fel újra energiával, és kerül magasabb szintre. A terhelés és a pihenés egységet kell, hogy alkosson.

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tippek:

Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!


Szponzorált hirdetések