Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Virtuális társaság! Valóban ez kell?

kategória: Pszichológia

A boldogtalan emberek 30 százalékkal több időt töltenek a televízió előtt, mint a boldog, elégedett emberek - mondják az amerikai Maryland Egyetem kutatói.

Az elmúlt 30 évben csaknem 30 000 amerikai felnőtt tévénézési szokásait rögzítették. Míg a boldogtalan emberek a tévé előtt múlatták az időt, addig a boldog emberek társasági életet éltek, újságot olvastak, vallásos aktivitást mutattak, és többen mentek el szavazni közülük. A boldogtalan emberek 51 százalékkal több szabadidővel rendelkeztek, a boldogokhoz képest.

"A tévénézés nem boldogít. Csak rövid ideig tartó örömet okoz, szemben a társasági aktivitással, mely hosszú időre feldobja az ember hangulatát" - jelentette ki John Robinson, a Maryland Egyetem szociológus kutatója.

A tévénézés kiszorítja az emberek életéből az egyéb elfoglaltságokat, mint az edzés és a szórakozás egyéb formáit. Mindezek ellenére az amerikaiak szabadidejük 50 százalékát a tévékészülék előtt ülve töltik...

2008.11.20 09:16:45

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Szex 50 után

Tényleg csak a húszéveseké a világ? A legkevésbé sem! Az életkor előrehaladtával megváltozik ugyan a szexualitás, de ettől még nem kevésbé fontos, mint fiatalabb korban. Hogyan lehet kielégítő szexuális életünk az élet második felében? Beszéljünk...

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések