Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Villámgyors megjelenés: a H1N1-ről szóló, tájékoztató könyv már a boltokban!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Gyermek-egészségügy, Gyógyszerészet, Influenza (világ)járvány, Nátha-influenza, Új termékek, szolgáltatások, Várandósság

Első kézből, a szakértőktől tudhatnak meg minden információt a H1N1 vírusról, az új influenza által okozott betegségekről, szövődményekről, a megelőzés lehetőségéről. A SpringMed kiadó 80 oldalas kiadványa hiánypótló, főleg azoknak, akik nem rendelkeznek internetkapcsolattal, és nem tudják nézni az egészségügyi ellátórendszer hivatalos oldalait.

Dr. Mészner Zsófia és dr. Réthy Lajos Attila nagyon jól érthetően, laikusok számára is követhetően írnak a világjárványt okozó vírusról, a betegségről és a vakcinákról. A könyvben külön szótárban is magyarázzák azokat a kifejezéseket, amelyekkel a sajtó és a szakemberek dobálóznak a cikkekben, illetve összegyűjtötték az ajánlott irodalmat is. Megtalálható a könyv végén az összes hazai oltópont címe, elérhetősége.

Foglalkoznak az összes olyan kérdéssel, ami a közvéleményt foglalkoztatja, és adatokkal, nemzetközi tanulmányokkal támasztják alá a válaszaikat.

A könyvet rendelje meg kedvezményesen tőlünk!

A könyvbemutató sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva a két szakértő elmondta, hogy a járvány egyelőre terjed, és csúcspontját - várhatóan - január közepén éri el.

Médiatár főoldal
videó

Túl okos az influenza! Hogyan védekezhetünk?

Túl okos az influenza! Hogyan védekezhetünk?
A tapasztalatok szerint több hullámban támad a vírus, amely ellen az oltóanyag - a tapasztalatok szerint - kellő védettséget ad. A vakcina hatékonyságáról a legpontosabban majd tavasszal tudnak adatokat, mivel akkorra lehet összesíteni, hogy a nem oltottakhoz képest az oltottak között mennyi megbetegedés történt. (Száz százalékos védettséget adó vakcina nem létezik, ám a várakozások szerint körülbelül 80 százalékban kialakul a megfelelő immunválasz az oltottakban.)
A vírus egyelőre rendkívül stabil, ahogy Mészner Zsófia fogalmazott: "bolond lenne változni, amikor ennyi fogékony embert talál!", tehát még 2-3 szezonon keresztül számíthatunk ennek a vírusnak a jelenlétére ebben a formában.

A magyar vakcina az egyik legjobb az unióban, ezt a WHO (Egészségügyi Világszervezet) jelentette ki. A médiában eddig felröppent oltási reakciónak tulajdonított esetek egyikében sem mutattak ki összefüggést a vakcina beadása és a tünetek között - válaszolta a HáziPatika.com kérdésére dr. Réthy Lajos Attila immunológus, humángenetikus főorvos.
Minél több embert oltanak be, annál több olyan eset lesz, hogy az egyébként is bekövetkező betegségek-halálesetek (infarktus, törések, gyalogos gázolások, ételmérgezések, lázas állapotok) időben közel fognak esni az oltáshoz, ezt nevezik időbeli egybeesésnek - ezzel a kérdéssel külön foglalkozik a könyv.
Ezzel a vakcinafajtával (hiszen a H1N1-es oltásban csak a vírust cserélték ki, mást nem!) az 1960-as évek óta oltanak Magyarországon, azóta már kiderült volna, ha bármilyen elváltozás kockázatát emelte volna.
A szerzők továbbra is hangsúlyozzák, hogy az oltást fel kell venni, mégpedig nem csupán az időseknek, akik hozzászoktak ahhoz, hogy a szezonális influenza ellen védelmet kérnek, hanem az egészségeseknek is.
Médiatár főoldal
videó

Az immunrendszerem lepuffantja a vírusokat

Az immunrendszerem lepuffantja a vírusokat
A statisztikákból ugyanis az derül ki, hogy a betegek nagy része 50 év alatti, teljesen egészséges. A várandósok és a gyermekek, illetve az elhízottak különösen veszélyeztetettnek számítanak, ezért számukra mindenképpen fontos az oltás.

A különböző vakcinákról Mészner Zsófia elmondta, hogy egyelőre az Európai Unióban vakcinahiány van, így a kormányok központilag osztják el az oltóanyagot, patikai forgalomba egyelőre nem engedik. Egyedül a magyar vakcinát lehet megvenni gyógyszertárban, ráadásul külföldi állampolgár is kiválthatja a saját országában megírt receptet.

A könyv alapmű minden laikusnak és minden egészségügyi dolgozónak is, mivel tömören és érthetően tárja fel a problémákat és segít a döntés meghozatalában - ráadásul olcsó: 600 forintért vásárolható meg a könyvesboltokban és az internetes könyváruházakban, nagyobb patikákban.

Kéky Kira

A könyv tartalma részletesen:
Összefoglaló könyv a H1N1-ről és az oltásról

A könyv kapható a nagyobb könyvesboltokban (Líra és Lant, Libri, Alexandra, Bookline), patikákban, a Magyar Lapterjesztő Zrt. hálózat üzleteiben (Relay, Inmedio) valamint megrendelhető az alábbi honlapokon: www.springmed.hu, www.fokuszonline.hu, www.bookline.hu, www.konyvkereso.hu, www.sunbooks.hu, www.gyogyhir.hu.

2009.12.17 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Nem "pszichomasszázs"

A betegségek kezelésének leggyorsabb módja, ha bekapjuk a gyógyszert - a gyógyszergyártók nagy örömére. A pszichoterápia azonban nem csak tüneti segítséget nyújt, hanem a probléma gyökerét keresi.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések