Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Világhírű fellépők a Nyírbátori Zenei Napokon

kategória: Programajánló

Tizenegy koncertet rendeznek a szombaton kezdődő Nyírbátori Zenei Napok rendezvénysorozatán, amelynek zárókoncertjét augusztus 20-án a szerbiai Boban Markovic Orkestar adja. A négy hétvégét átölelő hangversenysorozaton mások mellett fellép még a Parno Graszt, a Ghymes, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, az Erkel Ferenc Rézfúvós Quintet, a Debreceni Kodály Kórus, valamint a Budafoki Dohnányi Zenekar is.

A 45. Nyírbátori Zenei Napok ünnepélyes megnyitója július 30-án, szombaton 20 órakor lesz a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros Minorita Templomának udvarán (rossz idő esetén az imaházban), ahol a Nyírbátori Muzsikusok adják az első koncertet, Sinka Krisztina operaénekes és a Tinódi Vegyes Kar közreműködésével. Másnap 20 órakor a Nyírbátori Kulturális Központban a Ghymes lép fel, vendégzenekarként a Debreceni Filharmonikusok játszanak.

Augusztus 5-én a Liszt Ferenc Kamarazenekar, 6-án a Sivadó család Kamaraegyüttese, 7-én a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertjét rendezik a nyírbátori református templomban, a Minorita Templom udvarán, illetve a kulturális központ hangversenytermében.

Augusztus 12-én a Báthori Várkastélyban az Erkel Ferenc Rézfúvós Quintet a fellépő, míg 13-án a Parno Graszt. Augusztus 13-án Nemzetközi Fúvószenekari Találkozóra várják az érdeklődőket, ahol a Tűzoltóság Központi Zenekara, a balmazújvárosi és a csömöri fúvószenekar, illetve mazsorett csoport, valamint a romániai kálmándi és mezőfényi fúvószenekar, a csömöri Krammer Band, a budapesti Seventeen Big Band és a Nyírbátori Fúvószenekari Tábor együttese a közreműködő.

Az utolsó előtti napon, augusztus 19-én a Debreceni Kodály Kórus és a Debreceni Csokonai Színház Énekkara hangversenyét rendezik, míg 20-án Liszt Ferenc Koronázási Mise című műve hangzik fel a nyírbátori református templomban a Nyíregyházi Cantemus Kórus és a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar előadásában. A zárókoncertet a népszerű szerbiai Boban Markovic Orkestar adja.

2011.07.29 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


    Tippek:

    Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


    Szponzorált hirdetések