Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vigye el gyermekét, unokáját is!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Koleszterin, Magas vérnyomás, Programajánló, Szív- és érrendszeri betegségek

"Családi Szív Napot" rendeznek ingyenes szűrővizsgálatokkal november 15-én (szombaton) reggel 9 órától 13 óráig a kőbányai Pataky Művelődési Központban (X. kerület Szent László tér 7-14.)

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház X. kerületi Kardiológiai és Hypertonia szakrendelése azért tart felvilágosító és tanácsadó napot, mert május elején már volt egy hasonló rendezvényük, és nagy sikert aratott a lakosság körében.


Reggel 9 órakor dr. Kálmán Sándor, a Fővárosi Önkormányzat Bajcsy Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet orvosigazgatója köszönti az érdeklődőket, aztán elkezdődnek az ingyenes szűrések.
Lesz vérnyomás mérés, vércukorszint mérés, koleszterinszűrés, testösszetétel analizálás: ezen értékek elemzése segíti az érdeklődőket kardiovaszkuláris rizikójuk, betegségük felderítésében.

A helyszíni szakorvosi tanácsadáson túlmenően a további kivizsgálásokról is gondoskodnak épp úgy, mint a májusi "Kőbányai Hypertonia Nap" során is, tehát a veszélyeztetetteket továbbirányítják a leletek súlyossága szerint háziorvoshoz, illetve a X. Kerületi Kardiológia vagy Hypertonia szakrendelésre.

11 órakor meghallgathatják dr. Szauder Ipoly előadását, melynek címe: "Szívbetegségek és magas vérnyomás - a megelőzés és a nem gyógyszeres kezelés lehetőségei". Az előadást fórum követi.

2008.11.12 08:08:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

A csontritkulásról általában

A csontritkulás a csontszövet olyan mértékű minőségi és mennyiségi csökkenését jelenti, amitől már csekély sérülés következtében is kialakulhat csonttörés.

tovább

Tippek:

Egy tartalmas, őszinte beszélgetés hozzásegít a lelki egyensúlyhoz, megkönnyebbülést hoz, feloldja a szorongásokat. Érdemes egy nagy levegőt venni, és megszervezni, akár még ma estére is sikerülhet.


Szponzorált hirdetések