Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vigyázzunk a méregtelenítő kúrákkal!

kategória: Alternatív medicina, Egészségügyi tájékoztatás, Reumatológiai problémák, Táplálkozás

Ha helyesen alkalmazzuk őket, a méregtelenítő diéták segíthetik testünk természetes detoxifikáló rendszereit, de rosszul alkalmazva akár panaszokat, problémákat is okozhat - mondta Dr. Michelle Schoffro Cook, a természetes gyógymódok és az akupunktúra doktora.

Testünk mindig méregteleníti magát - nyilatkozta a szakértő, de hozzátette, hogy mivel több méreg található étrendünkben és környezetünkben, mint eddig bármikor, szüksége van némi segítségre. Ezzel azonban nem minden egészségügyi szakember ért egyet.

Van, aki azt állítja, hogy szervezetünk magától is jó munkát végez, és a tisztítókúrák feleslegesek, sőt egészségtelenek is lehetnek.

Manapság már számtalan méregtelenítő kúra áll a fogyasztók rendelkezésére. Egyesek előírják, hogy egy citromlé, juharszirup és cayenne bors keverékéből készített "koktélon" kívül semmit nem fogyaszthatunk, más diéták bizonyos ételek kizárólagos, vagy gyógynövényi kiegészítők fogyasztását tanácsolják.

"Különböző tisztítókúrák a szervezet különböző rendszereire vannak hatással" - mondta Schoffro Cook. Elmondása szerint saját praxisában látott már olyat, hogy valaki az ő diétáján alapuló méregtelenítésnek köszönhetően kigyógyult az ízületi gyulladásból és a fibromyalgiából, ami szintén egy reumás megbetegedés.

Abban azonban a szakértők is egyetértenek, hogy a tisztítókúrák nem mindenkire nézve biztonságosak. A várandós, szoptató, vagy gyermeket tervező nők kerüljék a detoxikáló programokat, és nem ajánlott gyermekek, idősek és műtétből felépülőben lévők számára sem.

"Fontos megértenünk, hogy a méregtelenítést nem szabadna kellemetlen folyamatként érzékelnünk. A hányinger, fejfájás vagy hasmenés a helytelenül végzett túl erős tisztítókúra eredményei lehetnek" - mondta Schoffro Cook.

Animáció: HáziPatika.com

2008.06.18 16:32:15

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

A fizikailag passzív életmód lehetséges következményei

A rendszeres testmozgás csökkenteni az öregedéssel együtt járó kedvezőtlen élettani változások nagy részét, és ezzel nem csak az életminőség javul, hanem az időskorban jelentkező bizonyos betegségek is kivédhetők, megelőzhetők.

tovább

Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!


Szponzorált hirdetések