Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vidéki koncertekkel zárul az Omega jubileuma

kategória: Programajánló

Egy nyugat-, illetve egy kelet-magyarországi szuperkoncerttel zárja decemberben jubileumi turnésorozatát az idén 50 éves Omega. December 29-én a Veszprém Arénában, másnap pedig a debreceni Főnix Csarnokban lép fel. A két és fél órás műsort az együttes szimfonikus zenekar kíséretével adja, így egyszerre hatvan ember lesz a színpadon. "Az Omegánál nincs búcsúkoncert, de az biztos, hogy az év végiekhez fogható produkció nem lesz a közeljövőben" - mondta Trunkos András szervező.

A koncertek főleg az 1970-es éveket, az akkoriban külföldön is sikereket hozó időszakot idézik fel, de természetesen a Gyöngyhajú lány és a Petróleumlámpa is felcsendül. Az Omega idén a "csúcsidőszakához" fogható intenzitással turnézott, telt házas koncerteket adott egyebek mellett Prágában és Berlinben, emellett október 6-án a Papp László Budapest Sportarénában is.

Minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara első koncertjét 1962. szeptember 23-án adta a Műegyetemen. A hatvanas évek második felében első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. Világszerte több mint 50 millió albumot adott el, ebből csak az 1977-ben megjelent Time Robber (Időrabló) című angol nyelvű lemez egymillió példányban fogyott el. Itthon eddig tizenhat stúdiólemez mellett több válogatás, koncertalbum és DVD jelent meg. A zenekar felállása 1971 óta állandó: Kóbor János - ének, Benkő László - billentyűs hangszerek, Molnár György - gitár, Mihály Tamás - basszusgitár, Debreczeni Ferenc - dob.

2012.12.08 00:02:00

forrás: mti

Kapcsolódó hírek, érdekességek    Szponzorált hirdetések