Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vidéki koncertekkel zárul az Omega jubileuma

kategória: Programajánló

Egy nyugat-, illetve egy kelet-magyarországi szuperkoncerttel zárja decemberben jubileumi turnésorozatát az idén 50 éves Omega. December 29-én a Veszprém Arénában, másnap pedig a debreceni Főnix Csarnokban lép fel. A két és fél órás műsort az együttes szimfonikus zenekar kíséretével adja, így egyszerre hatvan ember lesz a színpadon. "Az Omegánál nincs búcsúkoncert, de az biztos, hogy az év végiekhez fogható produkció nem lesz a közeljövőben" - mondta Trunkos András szervező.

A koncertek főleg az 1970-es éveket, az akkoriban külföldön is sikereket hozó időszakot idézik fel, de természetesen a Gyöngyhajú lány és a Petróleumlámpa is felcsendül. Az Omega idén a "csúcsidőszakához" fogható intenzitással turnézott, telt házas koncerteket adott egyebek mellett Prágában és Berlinben, emellett október 6-án a Papp László Budapest Sportarénában is.

Minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara első koncertjét 1962. szeptember 23-án adta a Műegyetemen. A hatvanas évek második felében első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. Világszerte több mint 50 millió albumot adott el, ebből csak az 1977-ben megjelent Time Robber (Időrabló) című angol nyelvű lemez egymillió példányban fogyott el. Itthon eddig tizenhat stúdiólemez mellett több válogatás, koncertalbum és DVD jelent meg. A zenekar felállása 1971 óta állandó: Kóbor János - ének, Benkő László - billentyűs hangszerek, Molnár György - gitár, Mihály Tamás - basszusgitár, Debreczeni Ferenc - dob.

2012.12.08 00:02:00

forrás: mti

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Lélek

  Így öregedjünk tudatosan!

  Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

  tovább


  Szponzorált hirdetések