Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vibrációs kezeléssel serkenthető a csonttermelődés

kategória: Alternatív medicina, Csontritkulás

A Georgiai Orvosi Egyetem munkatársai szerint a napi rendszerességgel alkalmazott vibrációs kezelés segíthet a csontsűrűség megőrzésében.
12 héten keresztül, napi 30 perces kezelés 18 hónapos egereken (ami az ember életciklusában 55-65 évnek felel meg) megállította a várható sűrűségcsökkenést, ezáltal megelőzve a csonttöréseket.

Médiatár főoldal
videó

Elkerülhető az újabb csonttörés

Elkerülhető az újabb csonttörés
Dr. Karl H. Wenger és munkacsoportja a Bone hasábjain megjelent tanulmány során arra következtetett, hogy a vibráció befolyásolja a csípőízület körüli csontok, így a combcsont denzitását (sűrűségét), miáltal csökkenthető az időskori combnyaktörés valószínűsége. A vizsgálataikat a vérből meghatározható megfelelő biomarkerek szintje is alátámasztotta.

A telefon rezgéséhez hasonló, ritmikus vibráció a tudósok szerint a sejtekre kedvezően hat. A sejtmagra ható inger végeredményben a csontképző sejtek osztódását segíti elő, mely végeredményben úgynevezett csontújdonképződéshez vezet, ellensúlyozva a csontbontó sejtek öregkorban domináló leépítő folyamatait.

A csonttörések gyógyulása során az őssejtek töltik be a végső kontroll szerepét, és a vibrációs kezelés inkább az őssejtek csontsejtekké való elköteleződését segíti el. Wengerék szerint az eljárás a jövőben a mozgásukban korlátozott egyének rehabilitációja során alkalmazható sikerrel.

Videó: HáziPatika.com

2010.11.12 00:02:00

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések