Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vezessen naplót, könnyebben fogy!

kategória: Elhízás, Táplálkozás

A hosszútávon is sikeres diéta megvalósításához nagyban hozzájárul, ha "fogyinaplót" vezetünk. Ez a módszer lehetőséget kínál arra, hogy folyamatosan vezethessük étrendünket, feljegyezhessük az elvégzett testmozgást, de nem utolsó sorban azt a célt is szolgál(hat)ja, hogy érzéseinket kifejezhessük - ad tanácsot a hatékony fogyókúrához a Magyar Elhízástudományi Társaság által is támogatott új kezdeményezés indult "Tudatos fogyás" program.

A kampányszerű villámdiéták helyett ajánl hosszú távú, kiegyensúlyozott diétát a www.konnyenfogyok.hu oldal, ahol szakértők is válaszolnak az érdeklődők kérdéseire, és receptek, kalóriatáblázat is könnyíti az étrend megválasztását.

A jó fogyókúrás napló ismérveiről az alábbiakat írják: szerepeljen benne a kezdő súly és bizonyos időközönként az elért eredmények. Napi bontásban jegyezzük fel, hogy mit, mennyit és mikor ettünk, mennyit és mit mozogtunk.
Azt is érdemes leírni, hogy milyen a hangulatunk, tehetünk személyes megjegyzéseket az adott naphoz.
Mindez hozzájárul a becsületesebben betartott fogyókúrához, hiszen az ember elszámol a tetteivel, papíron.

A fogyókúrás napló abban is segít, hogy szakemberrel konzultáljunk az étrendünkről, hiszen bármikor bemutathatjuk az elmúlt időszak diétás programját.
A Magyar Elhízástudományi Társaság fel szeretné hívni a figyelmet arra, hogy a hosszú távú testsúlycsökkentéshez meg kell változtatni életvitelünket és gondolkodásmódunkat.
Gondosabban kell megalkotni a bevásárlólistánkat, el kell olvasni a termékek címkéjén lévő információkat, korszerűbb főzési eljárásokat kell megtanulnunk.

Ha szeretne fogyni, használja testsúly-kontroll szolgáltatásunkat, ahol vezetheti fogyókúrás naplóját!

Alacsony kalóriatartalmú recepteket talál a HáziPatika.com Egészség-receptek oldalán is!

2008.09.22 16:08:46

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Erzsike néni titka

Igen, a legendák köztünk élnek! Sőt, megszólaltathatók, kifaggathatók! Megtudhatjuk tőlük, mi az a plusz, mi az a hajtóerő, ami például háromszoros olimpikonná tehet egy tornászlányt, és mi a titka, hogy ma, 83 éves korában is energiát sugároz magából?

tovább

Tippek:

A fájdalomcsillapítás orvosi szakértelmet igényel, és elfedhet fontos tüneteket, ezért szomszédtól, ismerőstől csak abban az esetben fogadjon el ajánlott gyógyszert, ha ismeri, és orvosa egyetértésével használta már!

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések