Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vészhelyzet Zimbabwében: kolerajárvány

kategória: Fertőző betegségek, Gyermek-egészségügy, Táplálkozás

Csaknem 500 halálos áldozata van már a kolerajárványnak Zimbabwében - jelentette ENSZ gyermekvédő szervezete, az UNICEF, emiatt vészintézkedést vezettek be.

"Az iskolákat és a kórházakat be kell zárni, amíg a tanárok, nővérek és orvosok nem jelentkeznek munkára" - közölte Roeland Monasch, az UNICEF zimbabwei képviselője. "A legfontosabb, hogy biztosítsuk a gyermekek számára az életfontosságú beavatkozásokat Zimbabwében ebben a kritikus időszakban" - nyilatkozta. A százhúsz napos program részeként a szervezet növelni fogja a kórházon kívüli ellátáshoz való hozzáférést, biztosítja a megfelelő utánpótlást a tápláláshoz, és próbál biztonságos ivóvizet rendelkezésre bocsátani. A célok között szerepel, hogy a zimbabwei lakosság hetven százaléka számára biztosítsák a legalapvetőbb gyógyszereket, és támogassák a közösségi tápláló központokat.

Szeretnének továbbá másfél millió gyermeket beoltani, illetve sürgősségi támogatást és védelmet nyújtani az ország 250 000 árvája és veszélyeztetett gyermeke számára. "Zimbabwében a gyermekek háttérbe szorulnak. Most mindenkinek az ő túlélésükön kell dolgozni" - mondta el Monasch. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) korábban már hangoztatta, hogy egy esetleges kolerajárvány gyorsan tovább fog terjedni, ha az emberek nem jutnak gyorsan ellátáshoz. A genfi székhelyű WHO legutóbbi beszámolója szerint 483-an haltak meg addig a fertőzött vízzel terjedő betegségben.

2008.12.06 13:23:52

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Étrendi tanácsok időseknek

Bár "az öregség nem betegség" mondás igaz, de azért nem árt figyelembe venni az időskorban bekövetkező élettani változásokat, amikor egészséges és tápláló étrendet szeretnénk kialakítani idős családtagjainknak vagy magunknak.

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések