Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vészhelyzet Zimbabwében: kolerajárvány

kategória: Fertőző betegségek, Gyermek-egészségügy, Táplálkozás

Csaknem 500 halálos áldozata van már a kolerajárványnak Zimbabwében - jelentette ENSZ gyermekvédő szervezete, az UNICEF, emiatt vészintézkedést vezettek be.

"Az iskolákat és a kórházakat be kell zárni, amíg a tanárok, nővérek és orvosok nem jelentkeznek munkára" - közölte Roeland Monasch, az UNICEF zimbabwei képviselője. "A legfontosabb, hogy biztosítsuk a gyermekek számára az életfontosságú beavatkozásokat Zimbabwében ebben a kritikus időszakban" - nyilatkozta. A százhúsz napos program részeként a szervezet növelni fogja a kórházon kívüli ellátáshoz való hozzáférést, biztosítja a megfelelő utánpótlást a tápláláshoz, és próbál biztonságos ivóvizet rendelkezésre bocsátani. A célok között szerepel, hogy a zimbabwei lakosság hetven százaléka számára biztosítsák a legalapvetőbb gyógyszereket, és támogassák a közösségi tápláló központokat.

Szeretnének továbbá másfél millió gyermeket beoltani, illetve sürgősségi támogatást és védelmet nyújtani az ország 250 000 árvája és veszélyeztetett gyermeke számára. "Zimbabwében a gyermekek háttérbe szorulnak. Most mindenkinek az ő túlélésükön kell dolgozni" - mondta el Monasch. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) korábban már hangoztatta, hogy egy esetleges kolerajárvány gyorsan tovább fog terjedni, ha az emberek nem jutnak gyorsan ellátáshoz. A genfi székhelyű WHO legutóbbi beszámolója szerint 483-an haltak meg addig a fertőzött vízzel terjedő betegségben.

2008.12.06 13:23:52

forrás: Medipress


50plusz.hu Fórum

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések