Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Veszettségben meghalt egy nő

kategória: Fertőző betegségek

Kedden délután belehalt betegségébe az a brit nő, aki valószínűleg akkor kapott veszettséget, amikor egy dél-afrikai állatmenhelyen dolgozott.
Lisa McMurray kritikus állapotban feküdt Észak-Írországban a belfasti Royal Victoria kórházban az óta, hogy a múlt hónapban diagnosztizálták a betegséget. Fivérei közleményben tudatták, hogy mélységesen lesújtotta őket testvérük halála.

Valószínűleg 2006 decemberében fertőződött meg, amikor Dél-Afrikában dolgozott. E-mailben beszámolt arról, hogyan karmolta meg két kutya, amikor megpróbálta szétválasztani őket. Az egyiküket később el kellett altatni, miután habozni kezdett a szája.

A 30-as éveiben járó McMurray tavaly márciusban egy rövid időre visszatért az állatmenhelyre. Hazaérkezése után néhány hónappal kezdte rosszul érezni magát.

A belfasti egészségügyi szakemberek a diagnózis után közölték, McMurray "nem jelent veszélyt a többi betegre és a látogatókra", mivel a világon sehol sem jegyezték fel a veszettség emberről-emberre történő átterjedését. Nagy-Britanniában továbbra is nagyon ritkán fordul elő veszettség: a legutóbbi, kutyaharapás következtében bekövetkezett emberi fertőzést 1902-ben jegyezték.

1946. óta 23 esetet jelentettek a londoni Egészségvédelmi Ügynökségnek, az utolsót 2005-ben. Mindegyik fertőzés külföldön történt.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2009.01.08 08:44:38

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Visszérbetegség

A visszerekről nem is tudunk, amíg jól működnek

Az emberi szervezet szöveteiből az elhasznált vért a vénák, a visszerek szállítják vissza a szív felé. Ez a testünk egészséges működése szempontjából legalább annyira fontos funkció, mint az oxigénben gazdag vér szállítása a szövetekhez.

tovább

Tippek:

Kezdje a reggelt egy alapos szellőztetéssel, nyújtózkodással, és néhány mély belégzéssel a nyitott ablaknál.

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések