Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Veszélyes önkezelés - a fel nem ismert szemallergia

kategória: Allergia, Alternatív medicina, Gyógyszerészet

Az Amerikai Allergiás, Asztmás és Immunológiai megbetegedések Kollégiuma (ACAAI) kongresszusán elhangzottak szerint több millió amerikai feleslegesen szenved a könnyező, viszkető szeme miatt. Ennek pedig a legfőbb okai az aluldiagnosztizálás, az alulkezelés és az önkezelés, ami a szemallergiák esetében nagyon komoly életminőség romláshoz vezethet.

A konferencián Dr. Leonard Bielory lesújtó adatokról számolt be a szemallergiák kezelését illetően. Egyetlen, orvos által felírt szemallergiás kezelésre negyven - minden szakértelmet nélkülöző - önkezelés jut. A szakember szerint ez azért zsákutca, mert az utóbbiak során használt vény nélküli készítmények rövid távon enyhítik ugyan a tüneteket rövidtávon, de hosszabb távon így is elkerülhetetlen, hogy az önkezelést választók allergológushoz forduljanak. 

A szemallergiák az allergiás panaszok között az első három helyet foglalják el amerikai adatok szerint, hiszen az amerikaiak 40 százaléka valamilyen szemallergiát már észlelt önmagán. A baj az, hogy sok esetben az emberek - nyilatkozott Dr. Bieleory - nem gondolják, hogy a szemviszketés allergiás panasz volna, hiszen az allergiával inkább az orr, a bőr vagy a tüdő panaszait hozzák összefüggésbe. Ennek folyományaként pedig nem is fordulnak orvoshoz, holott a tipikus szemallergiás tünetek esetén érdemes mielőbb allergológust felkeresni. 

A leggyakoribb szemet érintő allergiás tünetek a következők: viszketés, könnyezés, szemszárazság, égő érzés, vöröses szem, normális pislogóreflex hiánya. A szakemberek szerint mindenkinek, beleértve az orvosokat is, jobban kell figyelnie a szemet érintő allergiás tünetekre, mivel ezek jelentősen rontják az érintettek életminőségét. A szem allergiás panaszai esetén ugyanis szinte minden tevékenység, így például a vezetés, olvasás, szabadtéri mozgás, sport, játék vagy közlekedés is roppant nehézségekbe ütközik.

Animáció: HáziPatika.com

2010.12.24 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Csökkent munkaképesség - Leszázalékolás

Milyen formában dolgozhat tovább, vagy milyen pénzbeli ellátásra tarthat igényt az a dolgozó, akinek egészségi állapota betegség vagy baleset következtében annyira leromlik, hogy munkakörének feladatait többé nem tudja ellátni?

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések