Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A kutyasétáltatás veszélyei

kategória: Balesetek, elsősegély, Öregedés

Az ember legjobb barátja meglepően sok sérülést okozhat kutyasétáltatás közben. A kutatók eddig kifejezetten ajánlották a kutyatartást, hiszen a kutyasétáltatással a gazdák is egészségesebbé és fittebbé válnak. Nemrég azonban kiderült, hogy a séták összességében több kárt okoznak, mint hasznot.

Még a kutatókat is meglepte az a statisztika, amit a brit Conquest Kórház baleseti adatai alapján kaptak: két hónap alatt összesen 37 olyan csonttöréses balesetet jelentettek, amikor valaki kutyasétáltatás közben sérült meg. Műtétre 16 esetben volt szükségük a sérülteknek, akiket többnyire a négylábú barátjuk rántott el, vagy megbotlottak a séta során, de az is gyakori oknak számított, hogy az eb szemberohanva felborította a gazdáját.

Az eredmények arra utalnak, hogy évente több mint 200 ilyen eset történik. "Kiderült, hogy az ebek által okozott sérülések főként az idős emberek esetében jellemzőek. Dr. Henry Willmott szerint emiatt az esések kockázatával is számolniuk kell a kutyatartóknak. Az idősek közül is főként a nők vannak nagyobb veszélyben, hiszen náluk magasabb a csontritkulás aránya is.

A kutyatartás azonban mégis számos előnnyel jár. Csökkenti a depressziót, a vérnyomást, és segít az elhízás elleni küzdelemben. Fontos ezeket is figyelembe venni. Szakértők szerint az ilyen balesetek kockázata például lényegesen csökkenthető az ebek gondos nevelésével.

2012.03.04 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések