Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Veszélyes a nő nemi szervek plasztikázása!

kategória: Férfi problémák, Nőgyógyászat, Szexológia

Új-zélandi és ausztrál nőgyógyászok a női nemi szervek plasztikázását célzó műtétek teljes bojkottjára szólítottak fel, azok ugyanis szerintük veszélyt jelentenek a nőkre.

A szakemberek szerint az ilyen műtéten átesett nők egyre nagyobb számban számolnak be az operáció utáni kellemetlen tünetekről-hegesedés, fertőzések, a szexuális érzékelés megváltozása. A leggyakoribb ilyen típusú műtét a szeméremajkak plasztikázása (labioplastia), valamint a vagina szűkítése és a női G-pont erősítése.

A Királyi Ausztrál és Új-Zélandi Szülész- és Nőgyógyászok Szövetségének nemrég kiadott nyilatkozata szerint a vagina plasztika veszélyes, drága és a legtöbb esetben teljességgel indokolatlan műtét.

Dr. Ted Weaver, a szövetség egészségügyi tanácsának igazgatója szerint jelenleg már többtucat klinikán végzik ezeket a műtétetek, a legtöbbet Sydneyben és az Arany Parton. Az operációk átlag 10 000 ausztrál dollárba (1,5 millió forint) kerülnek, ami Dr. Weaver szerint hihetetlenül magas ár. "Úgy gondoljuk ezek a műtétek elsősorban azokat a betegeket célozzák meg, akiknek nem fizikai, inkább mentális segítségre lenne szükségük" - nyilatkozta Dr. Weaver.

"A nemi szervi plasztikára vállalkozók igen nagy veszélyeknek teszik ki magukat, nem ritka ugyanis a nemi szervek hegesedése, a fertőzésveszély növekedése, és a szexuális érzetek megváltozása az ilyen operációk után - magyarázza Dr. Weaver - A legnépszerűbb műtéti forma a labioplastia, amely során a női nemi szerv külső megjelenését változtatják meg. Egy egyszerűen nevetséges, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk, ezért nincs olyan, hogy normális kinézetű nemi szerv."

A G-pont erősítés, amelynek során kollagént juttatnak a vagina falába, hogy ezzel növeljék az örömérzetet szexuális együttlét során, szintén kérdéseket vet fel. "A mai napig nem vagyunk biztosak benne, hol helyezkedik el a G-pont, és az sem biztos, hogy minden nő rendelkezik vele - nyilatkozta Dr. Weaver - Az ilyen műtétek ezért szinte csak gondokat okozhatnak."

2008.08.12 16:12:37

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

A Korkontroll Magyarországon

"Nem az a kérdés, hogy milyen hosszú életünk lesz, hanem az, hogy milyen lesz hosszú életünk." (Prof. N. Klentze, az Európai Anti-Aging Társaság elnöke)

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések