Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Veszedelmes divat a méregtelenítés?

kategória: Táplálkozás

A tökéletes egészség és makulátlan szépség érdekében évente nők millió vetik alá magukat különféle méregtelenítő kezeléseknek abban bízva, hogy testi-lelki panaszaiktól megszabadulva, éveket fiatalodva folytathatják mindennapjaikat. Egy tekintélyes brit szakember, David Bender, a University College London táplálkozástan és biokémia professzora azonban nemrég arra hívta fel a figyelmet,hogy mindezek a méregtelenítő eljárások nem csupán teljességgel hatástalanok, de igen veszélyesek is.

A The Biologist című szaklapban a professzor arról is beszámolt, hogy az emberi test önmagában képes arra, hogy a benne található méreganyagoktól megszabaduljon, ezért teljesen szükségtelen bármiféle különleges praktika bevetése. A bélrendszer megakadályozza, hogy a baktériumok és a mérgező anyagok bejussanak a szervezetbe, a különféle belső szervek pedig folyamatosan azon dolgoznak, hogy az ételt és italt energiává alakítsák át. Az anyagcsere-folyamatoknak köszönhetően gond nélkül megszabadulunk minden felesleges és káros anyagtól. Teljességgel abszurd tehát a gondolat, hogy a káros vegyi anyagok a testünkben ragadnak, és csak drága méregtelenítő kúrák révén szabadulhatunk meg tőlük.

Az elmúlt évtizedek során a méregtelenítés hatalmas iparággá nőtt. Ez nagyban köszönhető annak, hogy számos híresség is a rajongók közé szegődött. A sajtó időnként beszámolt pedig olyan esetekről is, amikor a méregtelenítő kúra komoly, egészségkárosító következményekkel járt.

2011.12.20 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Gyógynövények

Ételeink - gyógyszereink

Néhány gyógyszer szedésénél az orvos vagy a gyógyszerész arra figyelmeztet, hogy az orvosságot éhgyomorra, 1 vagy 2 órával az étkezés előtt vegyük be. Máskor pedig épp fordítva: a pirulákat sokszor étkezés közben, vagy étkezést követően kell lenyelni.

tovább

Tippek:

Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


Szponzorált hirdetések