Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Veszedelmes divat a méregtelenítés?

kategória: Táplálkozás

A tökéletes egészség és makulátlan szépség érdekében évente nők millió vetik alá magukat különféle méregtelenítő kezeléseknek abban bízva, hogy testi-lelki panaszaiktól megszabadulva, éveket fiatalodva folytathatják mindennapjaikat. Egy tekintélyes brit szakember, David Bender, a University College London táplálkozástan és biokémia professzora azonban nemrég arra hívta fel a figyelmet,hogy mindezek a méregtelenítő eljárások nem csupán teljességgel hatástalanok, de igen veszélyesek is.

A The Biologist című szaklapban a professzor arról is beszámolt, hogy az emberi test önmagában képes arra, hogy a benne található méreganyagoktól megszabaduljon, ezért teljesen szükségtelen bármiféle különleges praktika bevetése. A bélrendszer megakadályozza, hogy a baktériumok és a mérgező anyagok bejussanak a szervezetbe, a különféle belső szervek pedig folyamatosan azon dolgoznak, hogy az ételt és italt energiává alakítsák át. Az anyagcsere-folyamatoknak köszönhetően gond nélkül megszabadulunk minden felesleges és káros anyagtól. Teljességgel abszurd tehát a gondolat, hogy a káros vegyi anyagok a testünkben ragadnak, és csak drága méregtelenítő kúrák révén szabadulhatunk meg tőlük.

Az elmúlt évtizedek során a méregtelenítés hatalmas iparággá nőtt. Ez nagyban köszönhető annak, hogy számos híresség is a rajongók közé szegődött. A sajtó időnként beszámolt pedig olyan esetekről is, amikor a méregtelenítő kúra komoly, egészségkárosító következményekkel járt.

2011.12.20 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Itt és így halt meg Antal Imre - megmutatjuk

Hospice Ház: ön milyennek képzeli? Ön szerint mi zajlik a szobáiban? Cikkünkből megtudhatja: a budapesti Hospice Ház miként segít a haldoklókon, és a cikk második oldalán elolvashatja, hogyan töltötte utolsó heteit, hogyan haldoklott Antal Imre.

tovább

Tippek:

A fájdalomcsillapítás orvosi szakértelmet igényel, és elfedhet fontos tüneteket, ezért szomszédtól, ismerőstől csak abban az esetben fogadjon el ajánlott gyógyszert, ha ismeri, és orvosa egyetértésével használta már!


Szponzorált hirdetések