Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vérzés nélkül műthetnek a gyermekklinikán

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Életmentő és a műtéti technika színvonalát javító, nagy értékű orvosi műszereket adományozott az MVM cégcsoport a Semmelweis Egyetem I. és II. Gyermekgyógyászati Klinikáknak.
A berendezések jelképes átadására július 4-én a Hajógyári szigeten rendezett "Legszebb napom" Élménynapon került sor, amelyet a gyermekklinikák kis betegeinek rendeztek, immár második alkalommal.

Az MVM Trade ZRt. az I. számú Gyermekgyógyászati Klinikának adományozott két lélegeztető gépet, valamint egy mobil vízelőkészítő készüléket, amelyet a veseelégtelenség kezeléséhez használhatnak. A 11 millió forint értékű adományt a Trautsch András Alapítványon keresztül kapja meg a klinika. A II. számú Gyermekgyógyászati Klinika pedig egy tízmillió forint értékű ultrahangos vágókészülékkel gazdagodik az MVM Partner ZRt. jóvoltából, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány közreműködésével.

Ez utóbbi készülék az ultrahang technológiával lehetővé teszi a nagyműtétek műtéti idejének, az altatási időnek, a műtét utáni szövődmények rizikójának jelentős csökkentését. Ennek használatával ugyanis nemcsak a szöveteket lehet szinte vérzés nélkül szétválasztani, hanem a 3 mm-es vagy annál vastagabb ereket is le lehet zárni, így nincs szükség a hagyományos fonallal történő lekötésre sem.

Az adományozó vállalat példaértékű segítségével könnyebben gyógyulhatnak a betegek, könnyebben gyógyíthatnak az orvosok - hangzott el a tájékoztatón.

Kiss Éva

2008.07.07 10:25:45

forrás: HáziPatika.comSzponzorált hirdetések