Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Versenyben az év praxisa címért

kategória: Csontritkulás, Egészségügyi tájékoztatás, Reumatológiai problémák, Szív- és érrendszeri betegségek, Új termékek, szolgáltatások

Másfél hónap múlva lejár "Az év praxisa a Kárpát medencében!" 2012-es pályázat beküldési határideje: november 30-áig lehet beküldeni a jelöléseket, javaslatokat interneten a www.azevpraxisa.hu címen.

Mint az előző évben idén is a Kárpát-medence valamennyi régiójából érkezhetnek jelölések. Jöttek is: Erdélyből, Szerbiából, Felvidékről, és a Vajdaságból sokszor apró kis falvakból - mondta el Dr. Balogh Sándor, a zsűri elnöke kiemelte, hogy a történetek pozitív kicsengése jó hír minden páciens számára, hiszen ha ilyen jó történeteket hallanak, erősödik a biztonságérzetük, javul az orvos-beteg kapcsolat.

A zsűri többféle szakemberből áll: onkológus, kardiológus, gyermekgyógyász, kórházigazgató - de akad szállodaigazgató és operettprimadonna is. Elsősorban nem a szakmaiság a döntő a díj odaítélésénél, sokkal inkább az emberség, az empátia, a munka társadalmi értéke.

Az eddig beérkezett ajánlásokból kiderült, hogy a páciensek számára a legfontosabb a felkészültség, a naprakészség, ha valaki kitűnő diagnoszta, vannak érzelmei, empátiája, használja az alternatív gyógymódokat, és - talán ez a legjellemzőbb- nemcsak a testet, a lelket is gyógyítja.

A jelölésekben sajnos sok a hiba - figyelmeztet B. Király Györgyi főszervező. Ha valaki csak az orvos nevét írja, és azt, hogy javasolja a díjra, az értékelhetetlen, csakúgy, mint az egyetlen mondatos "történetek". Sajnos 79 ajánlás esett ki a versenyből ilyen hibák miatt.

Az ajánlások kétharmada hazai, Pécstől Salgótarjánon át Baktalórántházáig számos vidéki történet érkezett. A legfiatalabb ajánló a 13 éves Kitty, a legtöbb ajánlást eddig egy budapesti doktornő kapta.

2012.10.19 00:02:00

forrás: 50plusz


Cikkajánló

Témakör: Gyógynövények

Gyógyító ételek

Életünk során sok olyan élelmiszerrel találkozunk, amelynek jótékony élettani hatásával nem vagyunk tisztában. A fokhagyma például kedvelt fűszernövény, de egyedülálló ízén kívül, vitamin és ásványianyag-tartalma sem elhanyagolható.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések