Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Venczel Vera kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

kategória: Gondolta volna?

Venczel Vera színésznő vehette át a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt az elmúlt évben nyújtott kiemelkedő művészi teljesítményéért a Vígszínház szerdai ünnepségén. A társulati tagok titkos szavazata alapján odaítélt elismerést a hagyománynak megfelelően a művésznő leánya, a díjat alapító Gábor Júlia nyújtotta át a Jászai Mari-díjas, érdemes művésznek, aki 2003-ban egyszer már elnyerte a díjat.

Az 1927. december 31-én született és 1986 szeptemberében elhunyt Ruttkai Éva Kossuth-díjas, kiváló művész nevét viselő elismeréstminden évben Ruttkai Éva születésének évfordulója alkalmából ítélik oda. Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója a színésznőre emlékezve felidézte: Ruttkai Éva még nem volt hároméves, amikor először szerepelt színpadon Lakner bácsi híres gyerekszínházában. Egymondatos szerepe ennyi volt: "Parancsolj velem, tündérkirálynő!" Azóta ez a szó elválaszthatatlan Ruttkai Évától: ő lett az ország "tündérkirálynője".

Az ünnepségen a színésznő alakját fotókkal és az általa előadott Mostan színes tintákról álmodom című Kosztolányi-verssel idézték fel. Venczel Vera a díjat átvéve elmondta: ugyanezzel a verssel felvételizett annak idején a Színművészeti Főiskolára. "Ruttkai Évának nagy része van abban, hogy itt vagyok, hiszen fiatalon elfogadott, bízott bennem, partnere lehettem" - emlékezett.

2012.01.01 00:02:00

forrás: MTI


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések