Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Végre! Teltebb modellek sétálnak a londoni kifutókon!

kategória: Elhízás, Pszichológia

Teltebb testalkatú modellek vonultak fel a londoni kifutón szombaton a legutóbbi brit kötöttruha- tervező, Mark Fast kollekciójának bemutatóján, alig pár nappal a legújabb, a modellek súlya körüli New Yorkban kitört vita után.

Médiatár főoldal
videó

A döglött lótól az evészavarig

A döglött lótól az evészavarig
Fast volt a középpontja annak a múlt  szeptemberi londoni divathéten kitört vitának, amikor egy stylist sértődötten kiviharzott a bemutatóról, mert Fast a normál modelleknél teltebb nőkkel dolgozott.

A modellek között volt Hayley Morley, a brit 12-es méretű (európai szerint 40-es) aki idén egy teltebb barna nővel tért vissza Fast showjába. Az új kollekció kevesebbet mutatott, mint a múlt szezon kivágottabb kötött ruhái, de a női természetes alak így is tisztán látható volt.

Fast - London egyik nagy jövőjű tervezője - egy sokkal praktikusabb kollekciót ajánlott 2010 őszére/telére: a nyaknál és a felhajtásnál kihangsúlyozott szűk ruhákat, lágyan lebegő szoknyákat és ezekhez illő rövid köpenyeket.

A divatmodellek súlyát érintő téma azonban ebben a szezonban végigkíséri az iparágat. Az egész New Yorkban tört ki a múlt héten Monika Jagaciak megjelenésével kapcsolatban, a nádszálvékony 16 éves modell az USA méretezése szerint 0-s méretet hord - tehát a "szabvány" mintaméretet (ez az európai 32-es méretnek felel meg).

A skála másik végén, Coco Rocha kanadai modell áll, aki arra panaszkodott, hogy magassága miatt nem foglalkoztatják. A 21 éves modell 178 centiméter magas, 5-ös (36-os) cipőt hord és 50 kilogramm súlyú.

Médiatár főoldal
videó

Elhízás szexhiány miatt - vagy fordítva?

Elhízás szexhiány miatt - vagy fordítva?
Angliában a Debenhams bevásárlóközpont kivívta a dicséretet, miután csütörtökön korlátozott ideig kirakatukban 16-os (Európai méretezés szerint 44-es) méretű manökeneket mutatott be, hogy tükrözzék, a legtöbb nő a királyságban 14-es, 16-os méretű ruhákat hord. "Büszkék vagyunk ,hogy üzletünkben széleskörű és változatos, a nők minden korosztályának, alakjának és méretének megfelelő kínálatot nyújtunk. Ezért is gondoltuk, hogy ezt a kirakatunkban is meg kellene mutatnunk az embereknek." nyilatkozta Mark Stevens, a Debenhams kreatív igazgatója.

Azonban, mint az elmúlt szezonban most is Fast showja volt a kivétel a szabály alól - a londoni modellek nagy többsége mindig is karcsú volt, és annak ellenére, hogy a szakemberek a változatosság hiányáról panaszkodnak, közel mindegyik modell fehér bőrű.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

Videó: HáziPatika.com

2010.03.09 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

A fogaink is öregszenek

Ritka, hogy valaki idős korára is megőrizze fogait teljes épségükben. Az idő múlása fogainkon is meglátszik, érdemes esetleg változtatni néhány fogápolási szokáson.

tovább

Tippek:

Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!


Szponzorált hirdetések