Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vegetáriánus Fesztivál - mindenkinek

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Programajánló

Makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolók, öko és bio szemléletű termékbemutatók, táplálkozási szakelőadások mellett relaxációs- és táncfoglalkozásokon, valamint számos érdekes programon vehetnek részt az idei Vegetáriánus Fesztivál látogatói a hét végi ingyenes rendezvényen a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

Szombat délelőtt tíz órakor kezdődik a színes programsorozat közös, gyógyító meditációval Tuboly Bea tibeti hangtálakkal életre keltett zenéje kíséretében. Az idei program kiemelt célja, hogy eloszlassák azokat a tévhiteket, amelyek szerint a vegetáriánus táplálkozás hosszú távon hiányállapotot idézhet elő a szervezetben. Szó lesz többek között a daganatos megbetegedések makrobiotikus diétával és a mozgásszervi betegségek vegetáriánus diétával való kiegészítő kezelési lehetőségeiről, a nyers vegetáriánus életmódról és a nem megfelelően válogatott élelmiszerek kártékony hatásairól.

A szakmai programok között lehetőség lesz kikapcsolódásra is jóga, relaxáció, Aviva torna és mandalafestés segítségével. Természetgyógyászoktól kaphatnak átfogó képet egészségi állapotukról és tanácsokat egészségük megőrzéséhez az érdeklődők.

Szombaton Kövi Szabolcs fuvolaművész ad koncertet a fesztivál látogatóinak, vasárnap pedig Túri Virág Réka (Parvati) és tanítványai tartanak klasszikus indiai táncbemutatót.

A programokat bio- és ökotermékek vására, ingyenes kóstolók és egyéb érdekességek kísérik. A fesztivál honlapján további részletek olvashatók.

2011.08.26 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Mi is az a koleszterin?

A zsírok a szervezet alapvető építőmolekulái. Közéjük tartoznak a trigliceridek és a koleszterinmolekulák is. Hogyan válhatnak hát ezek az alapvető építőelemek szervezetünk egészségének ellenségeivé?

tovább

50plusz.hu Fórum

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések