Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Véget ér a parlagfűszezon

kategória: Allergia

Végéhez közeledik a parlagfűszezon - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának adatai szerint folyamatosan csökken a parlagfű-pollenterhelés. A parlagfű pollenkoncentrációja már sehol sem érte el a köbméterenkénti 100 szem értéket.


Parlagfűvel jelenleg leginkább az erdei utak, rakodók mentén, illetve a mezsgyéken lehet találkozni. Jelenleg Somogy és Tolna megyékben, illetve a Duna vonalát átlépve Bács-Kiskun megye keleti részén, továbbá az ország észak-keleti csücskében van még kiadva piros, vagyis első fokú riasztás.

Az ország túlnyomó területén viszont már csak a sárga színnel jelölt figyelmeztető jelzés van érvényben. Az Alpokalján és Eger környékén még ennél is jobb a helyzet, ott már nem éri el a tüneteket okozó mennyiséget a levegőben lévő parlagfű pollenszemek száma.

Az ÁNTSZ közleménye szerint, ha a következő napokban is hasonlóan alakul az időjárás, akkor a parlagfű-pollenhelyzetben sem lesz változás, vagyis folytatódik a lassú csökkenés. Az esősebb időszak beköszöntéig várhatóan folyamatosan a "figyelmeztető" jelzés lesz érvényben. Az allergiások számára ez azt jelenti, hogy egy-egy melegebb napon újra jelentkezhetnek tüneteik, így az ÁNTSZ azt javasolja, hogy továbbra is szedjék ajánlott gyógyszereiket.

Animáció: HáziPatika.com

2012.09.30 00:02:00

forrás: MTI


Tippek:

Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.


Szponzorált hirdetések