Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Védje meg őket a fagyhaláltól!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Összesen közel kétezer főt tud elhelyezni hajléktalanellátó intézményekben - a nappali melegedőket, átmeneti szállásokat, rehabilitációs otthonokat, kiléptető lakásokat és éjjeli menedékeket is beleértve a Magyar Vöröskereszt - tudatta a HáziPatika.com-mal Harrach Gábor, a Magyar Vöröskereszt kommunikációs igazgatója.

A népkonyhákon naponta 1200 embernek adnak enni.
A humanitárius szervezet arra kéri a lakosságot, hogy tekintettel az idei tél valószínűleg leghidegebb napjaira, fordítsanak figyelmet a saját környezetükben, nehéz körülmények között élő magányos emberekre, akik ilyenkor különösen ki vannak téve a rendkívüli hideg kockázatainak.
Ugyanerre a szervezet már megkérte önkénteseit is.

Veszélyben vannak a rendkívüli hidegben az állatok is - hívta fel a figyelmet a Fehérkereszt Állatvédő Liga.

Ne menjünk el szó, illetve tett nélkül a kihűlt, fekvő, kóbor állat mellett sem! - kéri az állatvédő szervezet.
Legalább ideiglenesen fogadjuk be, vigyük állatorvoshoz, hívjunk állatvédő szervezetet, adjunk ételt, vigyünk használt ruhát alájuk - legyünk a szokottnál is együtt érzőbbek!

Az állatmenhelyeknek jól jön a pokróc, kutya, macska alá tehető meleg holmi, táp, kartondoboz, hullámpapír (amely jó hőszigetelő), esetleg maradék építőanyag, hogy rendbe hozhassák az esetleg cúgos kutyaházakat...

A Fehérkereszt Állatvédő Liga kéri, hogy ebben a farkasordító hidegben a lábak számától függetlenül mindenkire figyeljünk oda!

Segíthet az elesett embereken és négylábú barátaikon, ha felhívja az Önhöz legközelebb lévő régiós diszpécsert, akik ellátják a bajba jutottakat.

Kéky Kira

2009.01.09 14:31:52

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Tippek:

Az esti étkezések - főleg az esti nassolás - sokkal jobban hizlalnak, mintha ugyanennyi kalóriát reggelire vagy ebédre fogyasztunk.


Szponzorált hirdetések