Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Védekezzen a kánikula ellen!

kategória: Bőrgyógyászat, Egészségügyi tájékoztatás, Szemészet, Táplálkozás

Akár 35 fok is lehet hétfőre - tájékoztatta a Országos Meteorológiai Szolgálat az ÁNTSZ-t.

A napi középhőmérséklet 25 fok közelében lehet szombaton és vasárnap, és ez azt jelenti, hogy éjszaka is meleg marad az idő, nappal pedig akár a 33 fokot is elérheti a hőmérséklet. Hétfőn ennél is melegebb lesz: a meteorológusok 35 fokot jósolnak.

Szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a hétvégi programok tervezésénél vegyék figyelembe a forró időjárást és az erős UV-sugárzást.
Az UV-sugárzás a hétvégén olyan erős lehet, hogy mindenképpen szükség lesz fényvédőre a leégés elkerülése érdekében.

Szakemberek azt kérik, hogy segítsenek hozzátartozóiknak is, hogy elviselhetőbb legyen számukra is a kánikula.

Ha valaki rosszul lesz a hőségben, egy kevés csokoládé vagy édes üdítő is jót tesz, de a megnövekedett folyadékmennyiséget alapvetően (ásvány)vízzel kell pótolni.

Kéky Kira

2008.06.20 15:56:35

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Az oszteoporózis kialakulása, tünetei, kezelése

A kór nevének jelentése: porózus, lyukacsos, üreges csont. A változókorban minden harmadik nő és az időskorúak jelentős része szenved ebben a betegségben. Nőknél négyszer gyakoribb mint férfiaknál. De nem csak a nőket és az idősebb korosztályt fenyegeti.

tovább

Tippek:

Amikor úgy enne valamit, valójában sokszor csak szomjas. Bármily furcsán hangzik, az embereket gyakran megtéveszti hiányérzetük. Először mindig kezdje ivással, és figyelje, valóban éhes-e még. A hideg gyümölcsteát ajánljuk szomjoltónak.


Szponzorált hirdetések