Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Véd a ráktól a papaja - de hogyan?

kategória: Alternatív medicina, Daganatos betegségek, Gyógyszerészet, Táplálkozás, Zöldség-gyümölcs

Kutatók szerint a papajalevél kivonat és tea rendkívüli rákellenes hatást fejt ki számos daganattípussal szemben, ami alátámasztja a néphagyományok már régóta ismert hiedelmét.Nam Dang, a floridai egyetem kutatója japán kollégáival a Journal of Ethnopharmacology szaklapban közzétett tanulmányukban azt írták, sikerült dokumentálniuk a papaja rákellenes hatását méhnyakrák, emlőrák, májrák, tüdőrák és hasnyálmirigyrák esetében.
A kutatók a szárított papajalevél kivonatát használták, és a hatás erősebb volt, amikor a sejtek a papajalevél tea nagyobb dózisát kapták. Dang munkatársaival együtt kimutatta, hogy a papajalevél-kivonat serkenti a kulcsfontosságú jelzőmolekulák, az úgynevezett Th1-típusú citokinek termelődését, melyek az immunrendszer szabályozását segítik elő. Az eredmény olyan terápiás megoldások kifejlesztéséhez vezethet, amelyek az immunrendszert használják fel a daganatok legyőzésére - írták a folyóirat februári számában megjelent cikkükben.

A papaját a világ minden részén, különösen Ázsiában régóta használják különböző betegségek kezelésére. Dang szerint az eredmények egybehangzanak az ausztrál bennszülöttek, és szülőhazája, Vietnam népességétől származó beszámolókkal.
Médiatár főoldal
videó

Papaja - Az ehető salátás tál

Papaja - Az ehető salátás tál
A kutatók azt állítják, hogy a papajakivonat nem gyakorol semmilyen toxikus hatást a normál sejtekre, így el lehet kerülni a sok rákgyógyszerre jellemző mellékhatásokat.

A kutatók 10 különböző típusú daganatsejt-kultúrát kezeltek négy eltérő erősségű papajalevél kivonattal, és a hatást 24 óra múlva mérték. A papaja mindegyik kultúrában lelassította a tumor növekedését.

Dang és kollégái a tokiói egyetemen keresztül szabadalmi kérelmet nyújtottak be a papajakivonat desztillálásának eljárására.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

Animáció, videó: HáziPatika.com

2010.03.28 00:02:00

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések