Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

"Vásároljon nálunk! Mammográfiával ajándékozzuk meg - helyben!"

kategória: Daganatos betegségek, Gondolta volna?, Nőgyógyászat

Egy ausztrál bevásárlóközpont vezetője érdekes lépésre szánta el magát: női vásárlóinak ingyenes mammográfiai szűrést ajánl.


A Myer cégnek és az Új Dél-Walesi Mellrák Kutatóintézetnek (BCI) köszönhetően a mellrákszűrés mostantól akár a mindennapi vásárlás közben is elvégezhető.

Naponta körülbelül 35 nőt diagnosztizálnak mellrákkal Ausztráliában, évente ez közel 13000 beteget jelent. Szakértők remélik, hogy ezzel a módszerrel a nők szívesebben vesznek részt a szűrővizsgálatokon, hiszen nem kell órákat várniuk egy orvosi rendelőben.

A szervezők szerint hetente kétszáz nőt lesznek képesek megvizsgálni ezzel a módszerrel. A vizsgálati eredményeket azonnal továbbítják a BCI orvosainak, akik kiértékelés után visszaküldik a betegnek.

"A vásárlóközönség mintegy kétharmada nő, ezért reméljük sikerült valami olyat létrehoznunk, ami az ő javukat és egészségüket szolgálja" - nyilatkozta Mitch Catlin, a Myer szóvivője.

Animáció: HáziPatika.com

2009.01.26 09:10:01

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Nem mindegy, hogy milyen gyümölcsöt vásárol! A sokáig szállított vagy tárolt, de látszólag friss, egzotikus gyümölcsök vitamintartalma sokszor kisebb, mint a mélyhűtött hazainak.


Szponzorált hirdetések