Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vasárnapig később zárnak a temetők

kategória: Egészségügyi tájékoztatás

Szerdától vasárnapig, mindenszentek és a halottak napja miatt hosszabb ideig tartanak nyitva a temetők. A Budapesti Közlekedési Központ több rendkívüli járatot indít, számos járatát sűríti, és változik a MÁV, a Volán menetrendje is. A hosszú hétvégére ellenőrzéseket rendeltek el, a temetők környékén fokozott lesz a rendőri jelenlét.

A fővárosi temetők szerdától vasárnapig reggel 7-től este 8-ig látogathatók, a temetőirodák reggel 8-tól este 6-ig lesznek nyitva. A Budapesti Temetkezési Intézet azt kéri, hogy aki teheti, délelőtt keresse fel szerettei sírját.

Központi megemlékezés három helyszínen lesz a fővárosban: szerdán a rákoskeresztúri Új köztemetőben, csütörtökön a Farkasréti temetőben, pénteken a Fiumei úti sírkertben. Autóval e napokon csak az Új köztemetőbe és a Fiumei úti sírkertbe lehet bemenni.

A BKK rendkívüli járatot indít a temetőkhöz, számos járatát pedig sűrűbben indítja. Azt javasolja, hogy akik tehetik, azok a sírkerteket tömegközlekedéssel, lehetőleg villamossal közelítsék meg. Csütörtöktől vasárnapig a BKK által üzemeltetett közterületi parkolóhelyeken nem kell fizetni a parkolásért, a P+R parkolók viszont a hosszú hétvégén is a megszokott rend szerint működnek, tehát ott fizetni kell.

A MÁV-nál november 1-jén szombati, 2-án és 3-án ünnepnapi menetrend lesz érvényben. Egyes szerelvényeket pluszkocsikkal indítanak. Vasárnap Győrből és Debrecenből mentesítő vonat is indul Budapestre. A Volán társaságok járatai november 1-jén, 2-án és 3-án is a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek.

Hatala József országos rendőrfőkapitány fokozott rendőri ellenőrzéseket rendelt el a hosszú hétvégére. A rendőrség arra figyelmeztetett, hogy a temetőkben senki se felejtse el bezárni az autóját, ne hagyja a táskáját látható helyen a kocsiban, őrizetlenül a sírokon, és mindenki fokozottan figyeljen a zsebtolvajokra is.

2012.11.01 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Nem "pszichomasszázs"

A betegségek kezelésének leggyorsabb módja, ha bekapjuk a gyógyszert - a gyógyszergyártók nagy örömére. A pszichoterápia azonban nem csak tüneti segítséget nyújt, hanem a probléma gyökerét keresi.

tovább


Szponzorált hirdetések