Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Varázslatos segítség a kis betegeknek

kategória: Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Vészhelyzetek, katasztrófák

Mennyit ér egy gyermek egészsége? Kegyetlen kérdés ez, hiszen tudjuk, hogy az egészségügyben soha sincs elegendő pénz. A K&H Csoport éppen ezt felismerve indította el öt évvel ezelőtt a Gyógyvarázs programot, amely évről-évre megpróbál segíteni a kis betegek ápolásának körülményein - hangzott el a jubileumi, ötödik pályázati díjátadón.

Ebben az évben 87 pályázat érkezett, 66 az ország különböző régióiból és 21 Budapestről - mondta el Horváth Magyary Nóra kommunikációs igazgató.

2004-ben, az indulás évében 65, 2005-ben 80, 2006-ban 101, 2007-ben 86 pályázat került a zsűri elé, amelyet neves egészségügyi szakemberek mellett a média képviselői alkotnak.

Ebben az évben hat kórházi osztálynak és egy mentőállomásnak adományoztak eszközöket összesen 25 millió forint értékben (köztük például modern lélegeztetőgépeket, betegőrző készülékeket, EKG-monitorokat). A jubileumi évben a megajándékozott intézmények egy plusz segítséget is kapnak: a biztosító 1 évre szóló műszerbiztosítást köt minden elnyert műszerre, összesen szintén 25 millió forint értékben. Mindez így az ország hat megyéjében segíti az orvosok és az ápolók munkáját, egy kiemelkedő és példamutató társadalmi felelősségvállalás keretében.

Kik nyertek 2008-ban?
- Semmelweis Egyetem, II.sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztály, Budapest
- Erzsébet Kórház - Rendelőintézete, Hódmezővásárhely
- Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza SZTE ÁOK Oktató Kórháza, Kecskemét
- Mohács Város Kórháza, Mohács
- Pest Megyei Tüdőgyógyintézet Csecsemő- és Gyermekpulmonológiai Osztály, Törökbálint
- Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt., Veszprém
- OMSZ Izsófalvai Mentőállomás, Izsófalva

Pilling Róbert

2008.11.13 09:31:30

forrás: HáziPatika.comSzponzorált hirdetések