Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vancouverben még hódjelmezben is könnyen hozzá lehet jutni drogokhoz

kategória: Egészségügyi tájékoztatás

Egy vancouveri rádióállomás egy tréfát eszelt ki azért, hogy megtudja mekkora erőfeszítésbe kerül a drogok beszerzése a város keleti negyedében: kiküldött egy hódjelmezbe öltözött műsorvezetőt, hogy találjon, és vegyen heroint ebben a nevetséges "kosztümben". Nem kellett a DJ-nek sokáig várakoznia, mert perceken belül hozzájutott a drogokhoz.Június 4-én, a CFOX-FM Rádió egyik munkatársa, álnevén Scotty kapitány, hódnak öltözött, és elindult drogárust keresni. Olyan jelet viselt, amely egyértelműen arra utalt, hogy heroint venne. Nem telt bele pár perc és a DJ könnyedén beszerezhette a drogokat.

Az esetet élőben közvetítették a Jeff O§Neil Showban. Két rendőr, akik hallgatták a műsort, a helyszínre sietett, elkobozta a drogokat, de nem tartóztatott le senkit. 

Amíg ennek a műsornak mulatságos felhangjai voltak,  annál szomorúbb, hogy Vancouver több, mint egy évtizede küszködik drogproblémákkal. A keleti városrészben pedig minden 3. ember HIV pozitív, és a lakosság 70 %-a hepatítisz C-vel fertőzött. A heroin és az u.n. crack a két leggyakoribb  drogfajta ezen a környéken.

2008.08.06 16:10:01

forrás: Medipress


Tippek:

Nem mindenkinek és mindig sikerül fogait teljesen megtisztítani pusztán fogkefével. A fogközökből naponta érdemes eltávolítani az ételmaradékot a drogériákban kapható fogselyemmel.


Szponzorált hirdetések