Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vancouverben még hódjelmezben is könnyen hozzá lehet jutni drogokhoz

kategória: Egészségügyi tájékoztatás

Egy vancouveri rádióállomás egy tréfát eszelt ki azért, hogy megtudja mekkora erőfeszítésbe kerül a drogok beszerzése a város keleti negyedében: kiküldött egy hódjelmezbe öltözött műsorvezetőt, hogy találjon, és vegyen heroint ebben a nevetséges "kosztümben". Nem kellett a DJ-nek sokáig várakoznia, mert perceken belül hozzájutott a drogokhoz.Június 4-én, a CFOX-FM Rádió egyik munkatársa, álnevén Scotty kapitány, hódnak öltözött, és elindult drogárust keresni. Olyan jelet viselt, amely egyértelműen arra utalt, hogy heroint venne. Nem telt bele pár perc és a DJ könnyedén beszerezhette a drogokat.

Az esetet élőben közvetítették a Jeff O§Neil Showban. Két rendőr, akik hallgatták a műsort, a helyszínre sietett, elkobozta a drogokat, de nem tartóztatott le senkit. 

Amíg ennek a műsornak mulatságos felhangjai voltak,  annál szomorúbb, hogy Vancouver több, mint egy évtizede küszködik drogproblémákkal. A keleti városrészben pedig minden 3. ember HIV pozitív, és a lakosság 70 %-a hepatítisz C-vel fertőzött. A heroin és az u.n. crack a két leggyakoribb  drogfajta ezen a környéken.

2008.08.06 16:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Emlékezet - és a memóriatesztek

Az emlékezet talán az egyik leghétköznapibbnak tűnő pszichológiai folyamat, megismerése mégis fontos mindannyiunk számára. A memória felosztása és mérése választ adhat arra, hogy miként emlékezünk, és mekkorák az egyéni különbségek.

tovább

Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!


Szponzorált hirdetések