Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Változókori hőhullámok, akár tíz éven át

kategória: Változókor

A változókor alatt és után egy évtizednél tovább is eltarthatnak a hőhullámok, kétszer hosszabb ideig, mint eddig feltételezték - állapították meg amerikai kutatók. Azoknál a nőknél várható, hogy hosszabb ideig elhúzódnak a hőhullámok, akiknél a menopauza előtt vagy annak korai szakaszában bukkannak fel először.

Ellen Freeman, a Pennsylvaniai Egyetem orvosi karának kutatója és munkatársai négyszáz, a 30-as vagy 40-es éveiben lévő nőt vontak be követéses vizsgálatukba 1995-ben. Az ezt követő 13 évben évente kikérdezték őket egészségükről, tüneteikről. Csak ötvenöt alanynál nem jelentek meg a hőhullámok, 90 enyhének minősítette, míg a többi 259 legalább egy kikérdezési időpontban közepesként vagy súlyosként jellemezte a hőhullámokat.

Az érintetteknél a hőhullámok átlagosan 11 évig tartottak. Ez azért fontos megállapítás, mert korábban 4-5 évre tették e kellemetlen tünet jelentkezésének időtartamát.

2011.05.14 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

A csontritkulás rizikófaktorai

A csontok leépülése a kor előrehaladtával mindenképpen bekövetkezik, de ha kóros mértékben és már idejekorán felbomlik a csontépítési és csontbontási folyamatok egyensúlya, akkor nyilván elkerülhetetlen a csontritkulás.

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések