Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Valahol Európában: záró bemutató Szegeden

kategória: Programajánló

A Radványi Géza és Balázs Béla 1947-es filmje alapján készült musical, a Valahol Európában lesz a Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi évadjának záró produkciója. Az előadás augusztus 12-től hat alkalommal látható.

Bátyai Edina, a fesztivál igazgatója elmondta: a jubileumi évadban mindenképpen magyar szerző musicaljét kívánták műsorra tűzni, így esett a választás a Dóm téren már 1995-ben és 1996-ban is hatalmas sikerrel bemutatott produkcióra. A közönség érdeklődése igazolta a döntést, az első előadásokra már elfogytak a jegyek.

Béres Attila rendező szerint a furcsa zenés darab "édes, keserű bússággal" elmesélt története leginkább egy görög sorstragédiáéra hasonlít. A végéhez közelítő háború csupán keretet ad annak, amiről a mű igazából szól: a felnőttek felelősségéről, arról, hogy milyen hatással van a felelőtlen politizálás, az acsarkodás a gyerekekre. A rendező úgy vélte, a Norvégiában történt tömeggyilkosság csak még hangsúlyosabbá tette a történet aktualitását.

A musicalben a közönség olyan népszerű színészekkel találkozhat, mint Mácsai Pál, Pindroch Csaba, Tompos Kátya, Szarvas József, Szőcs Artúr, Keresztes Tamás.

2011.08.08 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


    50plusz.hu Fórum

    Tesztajánló

    Asztma-kontroll teszt

    Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


    Szponzorált hirdetések