Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vákuumágyban futás és életmentés - ki lett a legjobb?

kategória: Balesetek, elsősegély, Gyermek-egészségügy

Ezen a hétvégén rendezték meg a hetedik Országos Elsősegély-ismereti Verseny döntőjét. A versenyre idén 1137 általános és középiskolai csapat regisztrált, közülük 937 (503+434) küldte vissza az első internetes fordulót. Szerencsére a lelkesedés a későbbi fordulókban sem csökkent, a második feladatsort 670 (355+315), a harmadikat 403 (228+178) csapat töltötte ki. Közülük 37 (19+18) csapat került a két napos budapesti döntőbe

Médiatár főoldal
videó

Országos Elsősegély-ismereti Verseny

Országos Elsősegély-ismereti Verseny

A pénteki, forgószínpad rendszerű feladatok során négy állomáson ismerkedhettek meg egymással az ország, sőt a határainkon túlról érkező csapattagok. A két szakmai állomáson az újraélesztést, illetve a GPS használatát sajátíthatták el, míg a másik két állomáson kissé lazább, viccesebb feladatok vártak rájuk. Ezek közül a teljesség igénye nélkül emeljük ki a mentőautó húzást, a vákuumágyban futást és az ismerkedési csoportjátékokat.

A döntő másnapja ennél lényegesen feszesebb programmal indult. Reggel hatkor több mint száz imitátor sminkelése kezdődött el, akik élethűen, 14 szimulációs állomáson várták a versenyzőket. A csapatok értékelését közel nyolcvan mentődolgozó végezte, míg az úgynevezett pihentető állomásokon tűzoltóautókkal és különböző mentőautókkal ismerkedhettek a versenyzők.

Az idei év újdonságai közé tartozott a GPS-es állomáskeresés, a Skypon történő mentőhívás és a tűzoltási bemutató.

Általános iskolás kategóriában dobogós helyen végzett:
1. CSÜD (Székesfehérvár),
2. Baleseti Helyszínelők (Drávaszabolcs),
3. Lellei kemény fiúk (Balatonlelle).

A középiskolás nyertesek:
1. Aloevera (Bp.),
2. Abszik (Bp.),
3. Adenozin-trifoszfát (Szombathely).

Marsi Zoltán

2010.04.27 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Ételek, italok hatása a daganatos betegségek kialakulására és megelőzésére

A rákos betegségek ismerete az ókorba nyúlik vissza. Már az ógörög gyógyító, Hippocrates is említést tett a daganatos betegségek és a táplálkozás összefüggéseiről. Kiemelte például a mandula rendszeres fogyasztásának jótékony szerepét.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések