Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vakbélműtét testnyíláson keresztül

kategória: Egészségügyi tájékoztatás

2008. március 26-án Amerikában elsőként távolítottak el gyulladt vakbelet a páciens vagináján keresztül a San Diego-i Orvosi Központban.

A beteg szervek természetes testnyílásokon keresztül történő eltávolítása az alany számára gyors felépülést, minimális fájdalmat és hegmentességet biztosít. A szóban forgó esetben is mindössze egyetlen bemetszést ejtettek a páciens köldökén keresztül, hogy be tudjanak helyezni egy két milliméteres mini kamerát a hasüregbe, aminek segítségével az orvos biztonságosan megközelítheti a műtéti területet.Szakorvosok kiemelik a biotechnológiai vállalatok szerepének fontosságát a természetes testnyílásokon keresztül végzett endoszkópos műtétekhez (NOTES technológia) szükséges orvosi eszközök gyártásában.

A jövő műtéti módszereinek kutatásával foglalkozó San Diego-i Orvosi Központ olyan technikák kifejlesztésén és finomításán dolgozik, amelyek gyorsan megváltoztathatják a világ műtéti eljárásait.

A műtét alanya, Diana Schlamadinger, egy San Diego-i harmadéves, kémia szakos Ph.D. hallgató egy 1 és 10 közötti skálán 0,5-1-es mértékű fájdalomról számolt be a műtét után. A hallgató fontosnak találta az ehhez hasonló kilinikai próbákat, ezért vállalkozott a beavatkozásra. Ez a negyedik NOTES technológiával végzett műtét a San Diego-i központban. A sebészek a Novare Surgical cég által kifejlesztett eszközöket használtak a beavatkozás során, ami az orvos számára pontosabb kézügyességet, és a szervek, valamit vénák fölötti pontosabb koordinációs képességet biztosít. A sebész mozdulatait követő RealHand technológiás eszközt úgy alakították ki, hogy alkalmas legyen a transzvaginális NOTES műtétek elvégzésére.

2008.04.01 10:06:09

forrás: Medipress


Tippek:

Bár még nem teljesen tisztázott a hatásmechanizmus, az azonban biztos, hogy a fokhagyma vérnyomáscsökkentő. A megfelelő hatáshoz azonban napi 2 nyers gerezdet kell elfogyasztani! Időnként megéri, de az orvosi kezelést nem helyettesíti!

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések