Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Utazzon Kínába fogyni! Az amerikaiak is ezt teszik!

kategória: Alternatív medicina, Elhízás, Táplálkozás

Három amerikai férfi igazán különös módját választotta a fogyásnak: Kínába költöztek, hogy egy helyi fogyasztóklinikán adjanak le súlyukból, és nagy meglepetésükre helyi hírességekké váltak.

A 33 éves Alonzo Bland és az Anderson fivérek, az 56 éves Walt és az 50 éves David idén nyáron költözött az észak-kínai Tiencsin városába, hogy elszakadjanak otthoni egészségtelen életmódjuktól. Együtt összesen 192 kilogrammot adtak le és további 100 kilótól szeretnének még megszabadulni.

"Szerintem azért működik a dolog, mert Kína messze van mindentől, minden olyantól, amit ismerek" - mondta el Alonzo, aki 291 kilójából 103-at már leadott Tiencsinbe érkezése óta. Alonzo, csakúgy, mint David és Walt, egy amerikai cég, a hagyományos kínai gyógyászatot népszerűsítő China Connection versenyét megnyerve utazhatott Kínába, ahol ingyenesen kezelik, ameddig el nem éri versenysúlyát. A 2000-ben a légcsövét összenyomó zsír miatt gégemetszésen átesett Alonzo menyasszonyát és két gyermekét hagyta otthon Wisconsinban.

David számára, aki eladta autóját és otthagyta mosogatói állását egy iowai kaszinóban, életmentő volt a költözés. "Mielőtt idejöttem, már ott tartottam, hogy öt métert sem tudtam megtenni anélkül, hogy ne kezdjek el levegő után kapkodni" - mesélte David, aki most már csak 104 kiló, miután 41-től már megszabadult. "Nem hiszem, hogy megértem volna az ötvenegyedik születésnapomat."

A három férfi minden reggel akupunktúrás kezelésben részesül az Aimin Fogyókúrás Kórházban, amely az orvosok szerint fokozza az anyagcserét és csökkenti az étvágyat. "Amikor e-mailben megírtam a barátaimnak, milyen mélyre is szúrják be ezeket a tűket, azt hiszem, megijedtek" - modta el Walt, aki a kezdeti 179 kilogrammos súlyánál most 48 kilóval nyom kevesebbet.

Azonban a fogyókúrás kezelések többi része a nyugatiakhoz hasolóan zajlik - naponta kétszeri edzés és kiegyensúlyozott táplálkozás, igaz, kínai módra, rizzsel, sült zöldségekkel, tofuval, hússal és levessel.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2008.12.07 09:40:18

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések