Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

"Utálom a karácsonyt! Undorodom az ételtől!"

kategória: Pszichiátriai betegségek, Pszichológia, Táplálkozás

Az evészavarokkal küszködő emberek már előre rettegnek az ünneppel együttjáró lakomától.

Kris Shock számára pár évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy azt tegye, amit ma tesz: 9 éves fia sütijébe mosolyogva beleharap. Kris 36 éves Georgia állambeli nő, aki tinédzserkora óta bulimiás, és fogyókúrás gyógyszerektől rabja. "Mindig az ünnepektől féltem. Lelkileg kimerültem a karácsonyi ünnepek alatt, mert a családom előtt rejtegettem a betegségemet. Azt akartam, hogy ne vegyék észre, hogy mennyire rosszul érzem magam" - emlékezett vissza Kris. "Még ma is kicsit izgulok az ünnepek előtt. Attól tartok, hogy ha visszaesem a régi hibáimba".

Az Észak-Karolinai Egyetem táplálkozástudományi szakértője, Cynthia Bulik szerint az evészavarok sokszor gyógyulás után újból jelentkeznek, Kris félelme megalapozott.

Azt javasolja, hogy ilyen esetben bátran keressen fel a páciens egy táplálkozástudományi terapeutát, vagy tartsa kéznél orvosa telefonszámát. A szakember továbbá hangsúlyos szerepet tulajdonít a családi háttérnek a bulimia és anorexia gyógyításában.

2008.12.12 14:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Italok, melyek nélkül nem élet az élet

Víz nélkül néhány nap alatt meghalunk, a frissen facsart gyümölcslével pedig óriási tápértékhez juthatunk. A forró kávé illata és aromája nélkül pedig nem tudunk élni, annyira szeretjük.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések