Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ünnepi véradás ajándékokkal

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Gyógyszerészet, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Vészhelyzetek, katasztrófák

Családi Véradó Napot rendez az Országos Vérellátó Szolgálat augusztus 19-20-án a Magyar Kultúra Házában, a Budai Várban, a 1014. Budapest, Szentháromság tér 6. alatt 10.00 és 17.00 óra között.

"Augusztus 20. az Alkotmányosság, Jogállamiság Napja, Magyarország legnagyobb ünnepe. Nem véletlen, hogy ezen a napon a véradás is előtérbe kerül, hiszen az államalapítás is, és az önzetlen segítségnyújtás ezen formája is társadalmi alapokon nyugszik. Az emberek összefogása, szolidaritása egymás iránt, társadalmi felelősségvállalása nélkülözhetetlen és elengedhetetlen egy állam működéséhez, és az ország biztonságos vérellátásához is" - áll a Vérellátó Szolgálat közleményében.

"Véradással percenként egy ember élete menthető meg, és ma Magyarországon egy óra alatt 62 véradásra van szükség az ország biztonságos vérellátásához! Legyen aktív részese a véradó társadalom megalapításának, zökkenőmentes működésének!" - fogalmaznak felhívásukban.

A véradók 10 százalékos tankönyvvásárlási kupont (interneten keresztüli rendelés esetén +10%), a gyerekek pedig foglalkoztató füzetet és színesceruza-készletet adnak ajándékba.

A szervezők azt kérik, hogy nagy melegre tekintettel, véradás előtt fogyasszanak bőségesen folyadékot, a Taj kártyáját, személyigazolványt vigyék magukkal.

2008.08.18 15:04:53

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

50plusz.hu Fórum

Tippek:

A szájhigiéniának is van köze a szívinfarktushoz. A fogszuvasodás közvetetten gyengíti az immunrendszert, és árt az artériáknak, a szívinfarktus kialakulásában is lehet szerepe. A rendszeres fogmosás mellett a fogselyem használata is ajánlott.


Szponzorált hirdetések