Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Univerzális influenza-ellenanyagot találtak

kategória: Gyógyszerészet, Influenza (világ)járvány

Amerikai kutatók olyan influenza elleni antitestet fedeztek fel, amely legalább harminc influenza vírustörzs ellen hatásos. A vírus ellen széles körben ható, CH65 jelű ellenanyag az influenzavírus felszínén lévő egyik fehérjéhez, a hemagglutininhoz tapad. Ezt a fehérjét jelzi a tipizálásnál a H-betű. Évről évre megváltozik mutáció miatt, ezért kell minden szezonra új vakcinát kifejleszteniük a szakembereknek, alkalmazkodva a vírus változásaihoz.


Világszerte számos kutatócsoport dolgozik azon, hogy általánosan ható vakcinát állítson elő, amely hatékony lehet az influenzavírus folyamatos mutációja ellenére. Brit és svájci kutatók július végén jelentették be a Science tudományos magazin online kiadásában, hogy egérkísérletekben hatékonynak bizonyult, univerzálisnak szánt ellenanyaguk az influenza A vírus minden típusával képes felvenni a küzdelmet.

Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában, a PNAS-ben megjelent tanulmányhoz olyan önkéntesek szolgáltattak vérmintát, akik a 2007-es szezonban influenza elleni védőoltást kaptak. Az ellenanyagot ezekből a mintákból nyerték ki a bostoni Gyermekkórház kutatói Stephen Harrison vezetésével.

2011.08.14 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Ügyintéző

6 kérdés - arról, hogy miért érdemes kiváltani a Start Extra-kártyát

A történelemkönyvünkben volt egy korabeli fénykép arról, ahogy láthatóan polgári öltözetű férfiak utcát sepertek, vagy havat lapátoltak? - már nem emlékszem, és nincs is kedvem utána nézni. A világgazdasági válságról szólt a lecke. A múlt századiról.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések