Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Uniós kampány a dohányzás ellen

kategória: Dohányzás, Gyermek-egészségügy, Szenvedélybetegségek

A "HELP - A dohányfüstmentes életért" kampány második szakasza május 31-én, a dohányzás elleni világnapon kezdődik. Főleg a 15 és 24 év közötti nőket, és a 25 és 35 év közötti fiatalokat akarják elérni televízión és interneten keresztül.

A HELP 2.0 interaktív: a felhívó anyagok bemutatása mellett vissza is kérdez, "Milyen ötleted van?"

PROGRAMAJÁNLÓ:
Május 31-én (vasárnap), a dohányzásmentes világnapon az Európai Unió Help - A dohányfüstmentes életért kampányának rendezvényén, a Gödörnél Miló Viki ösztönzi leszokásra a dohányosokat.
Az Erzsébet téren, a Gödörnél felállított Help sátornál ezen a napon 10.00-17.00-ig bárki ingyenesen megméretheti szén-monoxid szintjét, és hasznos tanácsokat kaphat ahhoz, hogyan hagyjon fel ezzel a szenvedéllyel.


Emellett a Viki moderálása mellett zajló cigarettásdoboz-hajító verseny is arra hívja fel a figyelmet, hogy a világnap jó alkalom lehet a leszokásra.


A tévékampány minden európai tagállamban, összesen 104 tévécsatornán, az online kampány páneurópai weboldalakon, az MSN-en, az MTV-n, a Yahoo-n, valamint lokális weboldalakon látható.
A www.help-eu.com egy olyan interaktív portál, ahol tanácsokat és ötleteket lehet olvasni. A weboldal 22 nyelven működik és akár mobiltelefonon is elérhető, hogy bármikor segítséget nyújtson, amikor szükség van rá.

Az új kampány hivatalosan május 31-én indul, és 2010-ig tart, a 27 államban futó kétéves kampány költségvetése összesen 34 millió euró.
Médiatár főoldal
videó

A szemem láttára emésztette el a rák

A szemem láttára emésztette el a rák

A "HELP - A dohányfüstmentes életért" kampány az Európai Bizottság kezdeményezésének egyik legfontosabb célja, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy ne kezdjenek el dohányozni, valamint segítsenek a dohányosoknak a leszokásban. Ezenkívül a passzív dohányzás veszélyeire is fel kívánja hívni a figyelmet az Európai Unió 27 tagállamban - olvasható a közleményben.

Nézze meg D. Tóth Krisztával készült videónkat, amelyben a híradós műsorvezető arról beszél, hogy miként vált édesanyja és nagymamája is a tüdőrák áldozatává!

Kéky Kira

2009.05.29 13:21:57

forrás: HáziPatika.com


50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések