Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ülőmunkát végez? Kövérré válhat!

kategória: Elhízás, Stressz, Táplálkozás

Az ülőmunkát végzőknek sokkal nagyobb az esélyük a kóros elhízásra, mint az aktívabb életet élőknek, ennek ellenére a legtöbben mit sem törődnek az ülőmunka veszélyeivel.

"A kóros elhízás egy olyan betegség, ami rendkívül gyorsan terjed világszerte, és igen komoly következményekkel járhat" - nyilatkozta John S. Evans, a Harvard Orvosi Egyetem munkatársa.

Az egyetem és a Cyprus Nemzetközi Intézet kutatási adatai szerint egyértelmű összefüggés van az elhízás és a munkahelyi aktivitás között. "A munkahely a második otthonunk, és sajnos sokan ezt az otthonukat meglehetősen elhanyagolják - nyilatkozta Mr. Evans. A hagyományos ételeket felváltották a telített zsírokban gazdag gyorsételek és a cukrozott üdítők."

Az Európai Unió szakértőinek becslései szerint 2015-re közel kétmilliárd túlsúlyos, és 700 millió kórosan elhízott ember él majd világszerte.

"Az ülőmunkát végzők és munkaadóik gyakran nincsenek tisztában azzal, milyen veszélyes lehet az elhízás - nyilatkozta Athena Linos, az athéni egyetem epidemiológusa. A munkahelyi stressz, a túlórázás és az irodai munka mind növelik a túlsúly kialakulásának esélyeit."

"A legfontosabb az lenne, hogy az emberek felismerjék, mekkora problémával állnak szemben. A munkaadóknak biztosítani kellene az egészséges munkakörülményeket, vagyis a mozgási lehetőséget és az egészséges ételeket."

A HáziPatika.com hamarosan újra elindítja 5 hét -5 kiló fogyókúra programját, ha nem akar lemaradni róla, kérjen e-mailben értesítőt!

2009.04.13 00:02:00

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések